Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Через стандартизацію - до якості _0

Через стандартизацію - до якості

15 грудня 2016

Ще на початку 2016 року ПАТ «Вінницяобленерго» отримало сертифікати відповідності вимогам стандарту менеджменту якості ISO 9001:2015 та стандарту екологічного менеджменту ISO 14001:2015. Їх наявність дає впевненість у безпеці і якості продукції, а саме електроенергії,  яку купують наші споживачі. Адже загальноприйняті стандарти визначають виробничі характеристики й норми, згідно яких мають виготовлятися товари та надаватися послуги. Днями про це вкотре говорили  працівники технічних служб Товариства під час зустрічі з представником "Бюро Міжнародної Сертифікації" Євгеном Пархомником. Зокрема за його участю було проведено засідання координаційної групи з впровадження стандарту  ISO 9001:2015. Надана ним з даної теми консультативна допомога виявилася доволі слушною для енергетиків Вінниччини.

Крім того, 14 грудня поточного року ПАТ «Вінницяобленерго» пройшло технічний нагляд за сертифікованими системою менеджменту якості ISO 9001:2015 та системою екологічного менеджменту ISO 14001:2015. Технічний нагляд проводив аудитор "Бюро Міжнародної Сертифікації" Василь Український. Активну участь в проходженні аудиту  взяли: заступник директора комерційного Ірина Агеєва, начальник виробничо-технічної служби Тетяна Панасюченко, начальник відділу кадрів Раїса Козаченко, начальник управління справами Алла Стискал та співробітники Інна Бойко і  Олена Мокшак, заступник директора з ІТ Юрій Павлівський та співробітники служби технічної підтримки, начальник метрологічної служби Сергій Ханицький, провідний інженер групи по ISO 14001 Інна Стефанюк. Відповідальним за  процес проходження технічного нагляду, а також за впровадження і функціонування системи менеджменту якості Товариства є директор технічний Володимир Лапа.

Для довідки: ISO 9001 – це система управління якістю, сертифікація за якою гарантує, що підприємство може випускати продукцію на стабільному рівні якості та постійно його підвищувати. В Україні аналогом цього стандарту є ДСТУ ISO 9001:2015. Робота за принципами ISO 9001 означає, що Товариство контролює якість надання послуг з передачі електроенергії. Це мінімізує ризик отримання послуг не відповідної якості та перетворює роботу з поліпшення якості на фундамент виробничого процесу. ISO 14001 – це перший крок компанії, що вирішила йти шляхом турботи про навколишнє середовище. Впровадження цього стандарту в Товаристві означає прагнення мінімізувати власний негативний вплив на навколишнє середовище. Національна версія стандарту називається ДСТУ ISO 14001:2015 «Система екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування».

Поділитись: