Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Чи то осінь? Ні - фіалкова весна._0

Чи то осінь? Ні - фіалкова весна.

04 листопада 2016

Відходить осінь багряно-жовтим листопадом. Удень ще милує око золотавими відтінками і трохи зігріває тепло-сонячним промінням, а довгими вечорами - відчутно  дивує  подихом зими  і навіює спогади про квітуче літечко, що так стрімко промайнуло. І коли за вікном  глибока і журлива осіння пора, то на підвіконнях  СО “Замостянські ЕМ”- розкішна та яскрава фіалкова весна. Таке диво тут вже не один рік поспіль. Створили його працівники структурної одиниці  з ініціативи оператора ЕО та ОМ відділу енергозбуту Олени Гребенюк.

- Просто люблю квіти, фіалки особливо. Займаюся  їх розведенням давно. Спочатку розмножувала їх вдома, звідти потроху переселила й  на роботу. Колеги не заперечували. У темному приміщенні, як було в нас раніше, вони спочатку  не приживалися. Коли ж на подвір'ї нашого підприємства розчистили великі сосни, квітам стало комфортніше - більше сонця та ще північна сторона. Це найкращі умови для фіалок. Тепер ось буяють цвітом на підвіконні. І так триває майже 8 місяців. За сортами їх не розрізняю, хоч тут до півсотні, напевно, зібралося. Як на мене, то вони одного сорту -“Улюблені”. Радію, коли фіалки зацвітають, створюючи  затишок,  і  коли від того у  колег піднімається настрій. А гарний настрій, як знаємо, стимулює до праці,- поділилася  Олена Гребенюк.

Доглядати за фіалковою красою у перервах між справами Олені охоче допомагає інженер енергозбутової інспекції  Оксана Августинович.

- Працюємо разом, разом і доглядаємо. Я теж фанатка фіалок. Дома маю їх багато. Квіти - то завжди радість, і якщо їх любиш, вони довго не в'януть,  - доповнила Оксана.

Майже в усіх приміщеннях  структурної одиниці живуть ці непримхливі провісники позитиву. Чимало їх в приймальній директора Леоніда Соломонюка. Секретар Наталія Богачук каже, що полюбилися фіалки  не лише  працівникам Замостянських електромереж, а й тим, хто тут буває.

- Коли бачать, як вони цвітуть, одразу просять листочок аби посадити й собі, особливо жінки. До такої краси взагалі не має байдужих, всім подобається, - сказала секретар.

“Квіток, квіток, як можна більше квітів і білого серпанку на обличчя”, - писала свого часу закохана у красу дивовижного витвору природи Леся Українка. Ми ж, сучасні енергетики, також дивуємося, закохуємося у квіти, радіємо їм, а значить і життю, яким би смугастим  воно не було. 

Поділитись: