Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Діти енергетиків відвідають Бушу_0

Діти енергетиків відвідають Бушу

01 червня 2016

До Міжнародного дня захисту дітей енергетики вирішили зробити подарунок дітям своїх працівників. Який саме, розповів голова профспілки Товариства Олександр Вдовиченко.

- 4 червня наші працівники разом зі своїми дітьми відправляться до Ямпільського району. Там відвідають музей під відкритим небом - державний історико-культурний заповідник “Буша”.  Він  розташований на дуже мальовничій місцевості села Буша, що на березі річки Бушанки. У заповіднику  повно речей, які  вражають і око,  і свідомість. Скажімо, дохристиянська культова споруда, а саме  висічений у скелі дохристиянський храм V–ХVІ ст. з унікальним художнім рельєфом. Та ще багато чого іншого можна тут  побачити, до чого доклалися вже талановиті руки сучасних майстрів і живописців, які  втілили історію краю в скульптурах з місцевого каменю-піщанику. В Буші взагалі  об'єдналися легенди і реальність… І з усім тим ми хочемо познайомити дітей наших працівників. Ось, власне, такий екскурсійний і пізнавальний подарунок  на комфортабельному автобусі ми  приготували  їм до Міжнародного дня дітей, - сказав  Олександр Вдовиченко.

Також головний  профспілчанин Товариства  додав, що це не перша екскурсія для дітей енергетиків місцями рідної Вінниччини. Минулого разу вони  ознайомилися з історією та краєвидами Хмільника.

Довідка: Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1 червня починаючи з 1950 року. Офіційно це свято було засноване в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності: різноманітні  конкурси,  концерти, всілякі виставкові та інші пізнавальні заходи.

Поділитись: