Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Досвідченість і самосвідомість - гаранти інформаційної безпеки _0

Досвідченість і самосвідомість - гаранти інформаційної безпеки

29 листопада 2017

Мало не щодня дізнаємося із засобів масової інформації про чергові випадки кібератак, які ширяться світом і набувають масового характеру тепер і у нашій державі. Тільки у червні поточного року внаслідок злочинних дій хакерів "лягли" інформаційні системи 80-ти підприємств в Україні та деяких країнах СНД.

Що необхідно знати та робити, аби не потрапити «на гачок» комп’ютерних зловмисників і не вловити загрозливий вірус? До яких засобів кібербезпеки варто прислухатися, якими знаннями й способами захисту інформації слід оволодіти, аби уникнути подібних неприємностей?

Про все це сьогодні говорилося в ПАТ «Вінницяобленерго» під час проведення навчальних заходів щодо підняття рівня освіченості персоналу Товариства у питаннях кіберзагроз. За словами заступника директора з ІТ Товариства Юрія Павлівського, такий захід проводиться не вперше, але цього разу він набув більшого масштабу.

- Не лише в управлінні Товариства, а в районних структурних одиницях відбудуться подібні заняття. Їх головна мета - ознайомлення кожного працівника нашого майже п’ятитисячного колективу з особливостями використання доступу до мережі Інтернет та електронної пошти з точки зору кібербезпеки. Користувачі в першу чергу повинні бути уважні до своїх дій, уважно стежити за тим, що вони роблять або викачують. Тільки добре обізнаний у цих питаннях співробітник зможе розібратися, наскільки небезпечна та чи інша інформація, що надійшла, скажімо, на електронну пошту, або наскільки небезпечним є сайт. Це елементарні речі, які не слід ігнорувати. Також дуже важливо мати самодисципліну і розуміння того, що будь-яка, навіть на перший погляд невинна дія користувача Інтернету може призвести до блокування інформаційних систем. Наголошую, що у питаннях кібербезпеки завжди варто бути дуже пильними! Ось саме це і намагалися сьогодні донести під час навчань працівники дирекції з інформаційних технологій та дирекції з захисту активів Товариства учасникам даного лікнепу. Сподіваємось, що такий захід був досить корисним для персоналу компанії і що це значно підніме рівень самосвідомості працівників щодо кібербезпеки, - розповів Юрій Павлівський.

Як саме пройшло навчання - далі у фотосвітлинах з місця події.

Поділитись: