Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Графіки вимикань електроенергії в усіх областях України буде впорядковано_0

Графіки вимикань електроенергії в усіх областях України буде впорядковано

24 грудня 2014

Врегулювати заходи щодо ситуації в енергетичні галузі держави, зокрема, впорядкувати графіки аварійних вимикань електроенергії в усіх її областях, в тому числі і на Вінниччині.

Це головна теза Всеукраїнської  селекторної наради з питань дотримання заданих режимів споживання електричної потужності під час проходження осінньо-зимового періоду 2014-2015 років. Вона відбулась 23 грудня 2014 року за участі заступника  Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександра Светеліка, представників  обласних державних адміністрацій, керівників енергопостачальних компаній та Держенергонагляду.

Відкрив нараду Олександр Светелік. Спочатку зазначив, що в ситуації, яка склалася в енергетичній галузі з забезпеченням електростанцій паливом, ліквідація аварійної ситуації без застосування відключень споживачів на даний час неможлива. Тому  з  метою збереження української енергосистеми і надалі доведеться обмежувати електропостачанням усіх споживачів, як промислових, так і  і населення в межах завдань, які встановлені Кабміном України.

- Завдання по кожній області доведено згідно факсограми ще 1 грудня поточного року. Цифри всім відомі і в ці величини треба вкластися. Але при цьому головним залишається те, що і населення, і підприємці мають чітко знати, коли і конкретно на скільки часу ми будемо вимикати їх від електропостачання. Тому треба впорядкувати графіки вимкнень електроенергії. Це дозволить людям спланувати свою виробничу діяльність протягом доби та забезпечить зниження соціальної напруги, адже українці добре розуміють ситуацію, яка склалась в енергосистемі держави і яку нам треба усім зберегти, - зазначив заступник  Міністра.

Далі  Олександр Светелік надав слово для звіту з даного питання регіональним енергопостачальним організаціям. У селекторній студії ПАТ «Вінницяобленерго» доповідав генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

- По Вінниці у нас вже впорядковано графіки. Місто ми розбили на три частини. Задіяно повний обсяг у 10 черг- з 08:00 до 23:00. Вимикання проводяться по 2 години двічі на добу і таким чином, аби люди знали, коли вимкнемо і коли підключимо.  Подібним чином діятимуть графіки і  в районах області, - сказав Андрій Поліщук.

Наприкінці селекторної наради, заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександром Светеліком було ще раз наголошено  на  завданні Уряду щодо впорядкування  графіків обмежень електричної потужності та аварійних вимкнень.

Додамо,  на сайті ПАТ «Вінницяобленерго» та у засобах масової інформації Вінниччини  вже оприлюднено впорядковані  графіки відключень для усіх населених пунктів області.

 

 

Поділитись: