Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Мандрівка Закарпаттям_0

Мандрівка Закарпаттям

06 липня 2016

Чудові вихідні провели наші колеги з Крижопільських електромереж. Всі бажаючі помилуватись чудовими краєвидами Карпатських гір і озер, палацами і замками, водоспадами і старовинними фортецями, влаштували  колективну подорож Закарпаттям.

Організацією подорожі займались юристконсульт електромереж Алла Олійник і бухгалтер Світлана Благута.  Винаймали автобус, знайшли туристичну фірму, яка підібрала маршрут і надала екскурсоводів. Директор Крижопільських електромереж  Юрій Благута з дружиною, синами і невісткою теж подорожували  з колегами. До речі, дітей різного віку в поїздці було багато.  І, не зважаючи  на кількість і довжину піших маршрутів та підйомів спозаранку, найменші учасники подорожі були активними і допитливими, не жалілись на втому.

Олександр Гуцол, інженер з технічного аудіту, подорожував з дружиною і двома дітьми, Руслан Голубінський, інженер-керівник групи по роботі з побутовими споживачами, з дружиною і дочкою, Алла Олійник теж з дочкою та інші працівники зі своїми родинами. Загалом в подорожі взяли участь більше 50-ти чоловік.

За словами Наталі Гаврилюк, секретаря електромереж, яка вперше мандрувала Карпатами, поїздка була дуже вдалою, насиченою подіями, незабутніми враженнями і запам’ятається надовго. 

- Першою візитівкою Закарпаття, яку нам довелося побачити, стала романтична резиденція графів Шенборнів. Сьогодні вона використовується в якості санаторія. У парку перед палацом можна напитись мінеральної води. Архітектори ніби дійсно прагнули відтворити в реальності казкові палаци, поєднуючи елементи готичної та романської архітектури.

У Мукачеві мали можливість споглядати одну з найдавніших українських фортець: замок “Паланок”, середньовічні мури якого приховують безліч загадок і таємниць. Замок - справжній ветеран, загартований війнами. Це не витончений палац на кшталт Версалю, а грізна фортеця, яка чесно боронила свій край майже до XX століття. За злою іронією долі замок, що був осередком боротьби за свободу, згодом перетворився на в’язницю. Неподалік від Мукачева, у невеличкому селищі Чинадієво, відвідали замок “Сент-Міклош” XIV століття. Старовинна фортеця “Сент-Міклош” була свідком однієї з найдраматичніших історій кохання в Європі.

На вершині гори Озирна в Національному природному парку «Синевир» знаходиться «морське око» Карпатських гір. Так називають перлину Карпат – озеро Синевир.
Краса Синевиру залишиться у нашій пам'яті на довгі роки.

Побачили Шипіт - один з найкрасивіших водоспадів України. Навколо нього ліс, прохолода і тиша. Струмені води зриваються з 14-метрової висоти в декілька каскадів і красиві бризки розсіюються хмарою крапель. Цей мальовничий водоспад знаходиться біля підніжжі гори Гемба, на яку ми піднімалися канатно-крісельною дорогою.

Також наш колектив мав нагоду відвідати курорт «Термальні води Косино. А на завершення нашої мандрівки у винному підвалі угорця, виноградаря і винороба у третьому поколінні - Карла Шоша в затишному дегустаційному залі ми почастували неповторними закарпатськими винами та різноманітними домашніми смаколиками.

Сподіваємось на  нові мандрівки та висловлюємо слова вдячності керівництву ПАТ «Вінницяобленерго»  та профспілковому комітету Товариства.

Додамо, що тільки в червні 2016 року більше 10-ти структурних підрозділів Товариства мали змогу здійснити туристичні подорожі до міст Львів, Кам’янець-Подільський, Мукачеве,  відвідати Буковель. А також відпочити на морському узбережжі Коблева, Скадовська, Залізного Порту.

Літо триває – подорожі теж!

Поділитись: