Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 На виконкомі Вінницької міської ради заслухали енергетиків_0

На виконкомі Вінницької міської ради заслухали енергетиків

20 квітня 2018

Днями відбулось чергове засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради. Серед питань, що розглядались, йшлося і про енергетику. Зокрема заслухали директора СО «Вінницькі ЕМ» Віталія Ковальчука, який прозвітував перед міською владою про роботу підприємства за минулий рік та окреслив перспективний план його роботи на поточний, 2018 рік. Конкретно розповів про капітальний ремонт і технічне обслуговування електричних мереж Вінниці, зокрема тих, що розташовані на вулицях Покришкіна, Дубовецькій, Ясній, Привокзальній, К.Широцького, М.Шимка, Р.Скалецького, В.Порика, Дачній та інших.

- За інвестиційною програмою нашого Товариства, а саме ПАТ «Вінницяобленерго», торік вдалося виконати заміну кабельних ліній на вулицях М.Кошки та Князів Коріатовичів. Також проведено реконструкцію трансформаторної підстанції на вулиці Василя Стуса з повною заміною обладнання, - сказав Віталій Ковальчук.

При цьому керівник енергетиків Вінницьких ЕМ наголосив на проблемах, з якими доводиться стикатися працівникам електромереж у ході виконання робіт. Так, наприклад, звернув увагу на недотримання меж охоронних зон кабельних ліній.

- Часто на них встановлено гаражі та інші забудови городян, або просто впритул до лінії електропередач висаджені дерева. Це неприпустимо! В основному це стосується приватного сектора. Подібні порушення дуже заважають нашим працівникам надавати якісні та надійні послуги з електропостачання. Тому вінничани мають на це зважити, - зазначив енергетик.

Присутні уважно вислухали доповідь Віталія Ковальчука, після чого міський голова Сергій Моргунов озвучив тезу про важливість співпраці з енергетиками Вінниці. Зокрема наголосив на тому, що всі мережі необхідно нанести на кадастрові карти, а представники від енергетиків мають бути у переліку осіб, які погоджують документацію на будівництво або реконструкцію будь-яких об’єктів приватної, державної чи комунальної власності. Адже, за словами Сергія Моргунова, траплялися випадки, коли екскаваторами пошкоджували кабелі, після чого підприємству енергетиків доводилося відновлювати електромережі. До того ж, зазначив він, потрібно заздалегідь передбачити можливість виділення земельних ділянок під розвантажувальні трансформаторні підстанції.

- Це цілий комплекс робіт, над якими потрібно працювати спільно, як енергетикам, так і владі Вінниці, - наголосив міський голова.

Нагадаємо, працівники структурної одиниці «Вінницькі ЕМ» надають послуги з енергопостачання жителям міста Вінниця і обслуговують понад 148 тисяч фізичних та понад 4 тисячі юридичних абонентів. Торік ними було спожито 948,562 млн.кВт/год. Це майже 30% споживання електроенергії всієї Вінниччини.

(За матеріалами «Вінницької газети» від 20 квітня 2018 р.)

Поділитись: