Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Навчання з метою захисту життя_0

Навчання з метою захисту життя

16 червня 2017

В Оратівському районі проведено командно-штабні навчання з органами управління районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Їх тема - "Переведення цивільного захисту з мирного на воєнний стан. Захист населення і території району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", - повідомив начальник служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Товариства  Володимир Букрєєв.

Напередодні навчань він особисто надав практичну допомогу керівництву Оратівських електричних мереж у підготовці до командно-штабних навчань. Контроль готовності до виконання завдань за призначенням, провела представник Департаменту цивільного захисту Вінницької обласної державної адміністрації Зоя Циркун. Вона, зокрема,  перевірила плануючі документи з цивільного захисту, інструкції посадових осіб на випадок загрози або виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, схеми взаємодії та оповіщення персоналу. Про наявність та умови зберігання матеріалів аварійного запасу для відновлення електричних мереж доповіла комірник Оратівських ЕМ Катерина Хміль.

За повідомленням Володимира Букрєєва, під час навчань спеціалізована служба енергетики цивільного захисту району, що створена на базі СО "Оратівські електричні мережі", відпрацювала ряд питань та ввідних.

- Спочатку черговий диспетчер Микола Кучерук оперативно провів оповіщення керівного складу структурної одиниці згідно схеми оповіщення та виклику працівників. Організовано цілодобову роботу пункту управління силами цивільного захисту Оратівських електромереж, взаємодію з керівництвом райдержадміністрації та іншими спеціалізованими службами району. Уточнено склад сил і засобів служби для виконання аварійно-відновлювальних робіт в електричних мережах, відновлення електропостачання споживачів району та забезпечення рятувальних робіт. З отриманням ввідної про раптовий напад супротивника заступник начальника служби енергетики – головний інженер Оратівських ЕМ Оксана Корнійчук перевела цивільний захист районних електромереж на особливий період та організувала проведення запланованих заходів щодо розгортання та посилення готовності сил служби для відпрацювання усіх навчальних питань у ході КШН. За сигналом "Повітряна тривога" працівники електричних мереж швидко були укриті в захисній споруді цивільного захисту та отримали засоби індивідуального захисту. В протирадіаційному укритті проведено заняття з персоналом щодо правил поведінки у захисній споруді, порядку використання протигазів. У ході ліквідації наслідків авіаційного ураження об’єктів інфраструктури району було організовано й проведення рятувальних та інших невідкладних робіт. Працівники оперативно-виїзної бригади Оратівських ЕМ, а саме електромонтер Василь Лобода та водій Григорій Шевчук,  при взаємодії з пожежними аварійно-рятувальної служби ДСНС України в Оратівському районі, представниками газової та медичної служб провели роботи щодо ліквідації наслідків авіаційного удару, відновлення електропостачання і роботи автобусної станції смт. Оратів, надання допомоги постраждалим. З використанням наявних матеріалів аварійного запасу виконані ремонтні роботи в електричних мережах інших населених пунктів району, підраховані нанесені збитки та подана заявка на відновлення матеріального резерву. У ході ліквідації виявленого на території району пташиного грипу Оратівські ЕМ забезпечили електричною енергією всі проведені карантинні заходи. Під час навчання інженером служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Петром Ляховським проведена перевірка організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних працівників електричних мереж. Інспектор з кадрів  Оратівських ЕМ Тетяна Ходик звітувала про бронювання та заміну військовозобов’язаних працівників, - докладно йдеться у повідомленні.

Також  начальник служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Товариства  зазначив, що за підсумками навчання спеціалізована служба енергетики Оратівських ЕМ відзначена серед кращих керівництвом Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації та Оратівської РДА.

Як саме проходили навчання можна побачити ще й на фото. Найбільш промовисті кадри зафіксував на камеру Володимир Букрєєв. 

Поділитись: