Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Ні на мить не забувати про тих, хто охороняє наш спокій._0

Ні на мить не забувати про тих, хто охороняє наш спокій.

26 грудня 2019

Днями працівники Барських електромереж, а саме директор структурної одиниці Вячеслав Мельник, електромонтер Володимир Маліцький та інженер з технічного аудиту Богдан Мельник повернулися зі сходу України. Вкотре побували в Троїцькому, Луганської області, та навколо ближніх зі Світлодарською дугою місць. Там досі дислокуються наші українські воїни-захисники.

- Привезли їм продукти харчування, необхідні речі, подарунки-обереги, листи від рідних з дому. Це стало для хлопців, більшість з яких там - вінничани і, зокрема, барчани, - найкращим новорічним вітанням, - коротко розповів про мету поїздки керівник барських енергетиків Вячеслав Мельник.

Він займається волонтерством з 2015 року. У Володимира Маліцького період такої, вільної від основної роботи діяльності, розпочався роком раніше, майже з перших днів АТО (ООС). Як громадянин своєї держави і батько на той час п’ятьох, а нині вже шістьох дітей, саме тоді чітко вирішив для себе, що не буде стороннім спостерігачем, коли в країні неоголошена війна і гинуть люди. Тож став активно допомагати воїнам і закликати до того інших. Нині Володимир - член правління Всеукраїнського об'єднання учасників бойових дій та Волонтерів АТО. Щодо останньої поїздки до Троїцького та районів Світлодарської дуги, то вона для нього вже не з першого десятка.

- Впродовж 2014-го та включно до 2015 року їздив в цей район мало не через тиждень. Двічі на місяць – так це точно. Тоді тільки нас, волонтерів, хлопці і бачили. Пригадую, приїжджаємо, а у них ані води, ані хліба, вже не кажу про умови. Тільки уявіть: літо, степ, сонце смалить, спека неймовірна, пташки навіть не літають, тваринка ніяка не пробіжить, і наші воїни в окопах під відкритим небом, та ще й відбивають атаку за атакою. Саме в цьому районі впродовж 2014-2015-ого років були активні бойові дії з танковими атаками, чимало наших хлопців тут полягло... Бачив це на власні очі, з нашими воїнами виходив пізніше під обстрілами з Дебальцевого… То як було не їздити, як не допомагати! Тільки через рік ситуація з постачанням від держави покращилась, - пригадав Володимир

При цьому додав, що спільно з однодумцями не припинить їздити до захисників України нa лiнiю фрoнту допоки не настане мир. І наголосив, що хлопці потребують нашої з вами підтримки і просять не забувати про них.

За проханням воїнів волонтери привезли додому прапор з їхніми автографами і побажаннями педагогам та вихованцям Сеферівської ЗОШ-саду І-ІІст. Це своєрідна відповідь - подяка за подарунки – обереги, які дітки власноруч виготовили для наших захисників.

Фотосвітлини, з якими поділився Володимир Маліцькій, доповнюють розповідь наших барських колег.
А ще є відео телеканалу UА Вінниця про наших енергетиків - волонтерів. Перегляд за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?v=782981975506614

Поділитись: