Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Подорож енергетиків до Волині і Рівненщини_0

Подорож енергетиків до Волині і Рівненщини

11 червня 2018

Працівники високовольтного блоку ПАТ «Вінницяобленерго» у вільний від роботи час полюбляють мандрувати рідною Україною. Так нещодавно у складі 48 чоловік відвідали визначні місця Волинської та Рівненської областей. Про це повідомила провідний інженер з релейного захисту і електроавтоматики СРЗА, заступник голови цехового комітету управління Товариства Надія Марущенко.
- Два дні нашої подорожі вже позаду, але досі маємо масу позитивних вражень і спогадів. Волинь і Рівненщина здивували своїми краєвидами. Ми відвідали унікальні природні пам’ятки. Так, у с. Базальтове, що в Костопільському районі на Рівненщині, побачили чарівної краси бірюзове озеро. Воно утворене з кар’єру, глибина якого сягає понад 9 метрів і підживлюється підземним джерелом. Вода у ньому кришталево чиста і прозора зі смарагдовим відтінком, як на тропічних островах. На дні озера, як і довкола, величні стовпи з базальту, а посередині – острів казкової краси.
Побували також у найромантичнішому місці Західної України – Тунелі кохання, що біля селища Клевань (Рівненська обл.). І хоч воно зустріло нас хмарами ненажерливих комарів, проте це не завадило уважно роздивитися пам’ятку природи і зробити фотографії на згадку.
Далі був грандіозний за своїми масштабами та містичністю Тараканів форт. Це під Дубно. Він розташувався на чотирьох гектарах. На його спорудження, кажуть, витратили бюджет середньої європейської країни. Похмура пам’ятка історії, яка зберігає у своїх 5-ти метрових стінах, безкінечних потаєних ходах, розгалуженнях і схованках вічну таїну, що не піддається людському розумінню. Вже 130 років це історичне місце притягує до себе туристів зі всього світу.
Прекрасним і несподіваним відкриттям стало місто Рівне зі своєю цікавою історією, старовинними храмами, гарними будовами і неповторною мистецькою алеєю з виробами місцевих ковалів.
На Волині прогулялися Луцьком. Наслухалися від екскурсоводів різних цікавих і навіть моторошних історій про нього. Відвідали Дім з Химерами, старовинну фортецю 14 століття – Замок Любарта. Його, до речі, зображено на українській 200-гривневій купюрі. Цей архітектурний шедевр з величними вежами, арками, мостами, старовинною бруківкою вважається одним із семи чудес України. Ми піднялись там на найвищу вежу, спустилися в підземелля костьолу Петра і Павла, скуштували смаколиків місцевих кухарів, які якраз проводили там свій квест. Побували ще в музеї Волинської ікони, де найціннішою вважається чудотворна Холмська, що датується 11-им століттям.
Завершенням подорожі став Дубенський замок та його каземати. Ні один ворог не зміг взяти його приступом через унікальні укріплення з 73-ма гарматами. Тут ламалися і татарські списи, і шведські шаблі. Тут досі зберігаються незліченні багатства старовинної зброї та різного роду бойові трофеї. А на Дівочій вежі, кажуть, можна загадувати найпотаємніші бажання, які обов’язково збудуться. Саме цю фортецю описав свого часу у повісті «Тарас Бульба» Микола Гоголь.
Подорож до Волині та Рівненщини закінчилася на солодкій, так би мовити, ноті, адже майже всі наші мандрівники придбали собі на згадку солодкі сувеніри - дубенські цукерки ручної роботи. А ще – багато фотографувалися, спілкувалися, обмінювалися враженнями, освідчувалися в любові до своєї рідної України, яку дедалі більше хочеться вивчати, досліджувати і відвідувати її міста та села. І все це у невимушеній і дружній атмосфері колективного та родинного відпочинку, - поділилася враженнями від поїздки до Західної України Надія Марущенко.
Також вона запропонувала до перегляду фотографії, на яких - найяскравіші моменти цієї подорожі.

Поділитись: