Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Сьогодні – День Соборності_0

Сьогодні – День Соборності

22 січня 2016

Дорогі колеги, друзі!

Щороку  22 січня українці відзначають великодержавне свято  – День Соборності. Воно символізує одвічні мрії нашої нації на вільне та достойне життя у самостійній незалежній державі.

Історично це свято зародилося 97 років тому, а саме 22 січня 1918 року, коли тодішнім урядом, Універсалом Центральної Ради,  було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі  проголошено Акт Злуки (об'єднання) в єдину Україну двох тодішніх держав - Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР),  що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій.

Виголошені майже століття тому вільнодумні  ідеї не втратили своєї сили й дотепер. За сучасних суспільно-політичних обставин вони набули лише більшої гостроти. Вірю, що  ми українці, як нація, з одвічним прагненням до свободи і  територіальної  цілісності подолаємо усі труднощі та будемо жити й  працювати у мирі, злагоді  в ім'я  добробуту і процвітання рідної держави.

Здоров'я всім нам, терпіння і мудрості на цьому шляху!

З повагою генеральний директор ПАТ “Вінницяобленерго”     Андрій Поліщук. 

Поділитись: