Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Сортування відходів в Товаристві_0

Сортування відходів в Товаристві

11 вересня 2018

За різними даними, в Україні близька 7% території завалено сміттям. Тільки офіційні полігони «сховали» приблизно 43 тисячі квадратних кілометрів наших земель під сміттям, до якого кожен українець щоденно додає, як мінімум, ще 1 кілограм несортованих відходів, близько 40% з яких, за словами екологів, могли би бути перероблені. 

З розумінням того, що екологічний стан навколишнього природного середовища в нашій країні заслуговує особливої уваги, Вінницька міськрада в травні 2015 року запровадила в нашому місті пілотний проект  по роздільному збору побутових відходів.

ПАТ «Вінницяобленерго» цілком поділяє турботу Вінницької міськради про наше довкілля. А тому приєднуючись до всіх позитивних починань в сфері екології в червні 2017 року, за ініціативи фахівців групи ISO ВТС, впроваджено  пілотний проект щодо сортування твердих побутових відходів на сухі та вологі в підрозділах управління Товариства, що розташовані за адресою: м.Вінниця, вул. Пирогова, 131. Вже сортовані відходи попадають у відповідні контейнери, що розташовані на майданчику для збору твердих побутових відходів.

До всього персоналу на даній території доведено про необхідність розмежування побутових відходів на сухі (полімерні вироби, скло, папір тощо) та вологі (органічні) відходи в окремі корзини для сміття. Далі вже розмежовані відходи складаються в окремі контейнери та вивозяться спеціалізованими організаціями для захоронення, або утилізації.

З 2018 року на вивіз сухих побутових відходів укладено договір КУП «ЕкоВін», які перевозять сміття у спеціально обладнаних автівках. Група  ISO вдячна директору КУП «ЕкоВін» Гриневичу Петру Олександровичу, який йдучи на зустріч нашому Товариству, подарував 3 контейнера для збирання сухих відходів.

Екологи ПАТ «Вінницяобленерго» радять всім колегам не чекати, поки чиновники різних рівнів розроблять усі необхідні постанови, інструкції та запровадять чіткий механізм поводження з відходами, а самим поступово звикати до «чистоти по-європейськи» і починати сортувати сміття вдома, здавати у пункти прийому пластик, скло, папір та більш розумно ставитись до упаковок і пакетів, не змушуючи довкілля потопати у всюдисущому поліетилені, склі, бляшанках. 

 

© Група ISO 14001 (Панасюченко Т.М., Лукашевич О.Ю., Мороз С.М.)

Фото: Циркун Ю.І.

Поділитись: