Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Сильна гроза і град знеструмили електролінії та наробили шкоди_0

Сильна гроза і град знеструмили електролінії та наробили шкоди

22 вересня 2017

Вінниччиною знову пронеслася негода. Минулої доби через сильний вітер, грозу та зливу відбулось вимкнення низки повітряних електроліній (ПЛ) 10 кВ у Вінниці та декількох районах області. Особливо постраждали від негоди Калинівський, Тульчинський та Крижопільський райони. Тульчинський та Крижопільський – найбільше, оскільки там ще й випав град. За повідомленням директора Крижопільських ЕМ Юрія Благути та головного інженера цієї структурної одиниці Сергія Вихристюка, град сипав, мов з відра та величиною, як середнє яблуко.

- Сипало протягом десяти хвилин, наробило шкоди. Без світла залишилося понад три тисячі наших споживачів. Одразу на лінії виїхали 4 аварійні бригади. Вже до вечора вчорашнього дня більшу частину пошкоджених ліній вдалося заживити. На ранок залишилось знеструмленими 700 осель. Роботи тривали впродовж минулої ночі і тривають досі та ще під посиленим дощем, який не припиняється. До кінця світлої пори 22 вересня усі споживачі будуть підключені до лінії електропередач, - проінформував у телефонній розмові Сергій Вихристюк.

Також, за словами головного інженера Крижопільських ЕМ, град дуже понищив дахи місцевих будівель, побив шибки в оселях та на автотранспорті. Це, переважно, в одній з частин райцентру Крижопіль та у селах Голубече і Красносілка. Люди, на щастя, не постраждали. Нині підраховуються матеріальні збитки.

Значно пошкодив град і майно структурної одиниці «Крижопільські ЕМ», про що повідомив під час ранкової селекторної наради директор Юрій Благута. До районних електромереж одразу виїхали представники управління Товариства. За словами директора з питань забезпечення бізнесу ПАТ «Вінницяобленерго» Сергія Даниленка, крижопільчанські колеги обов’язково отримають фінансову допомогу.

- Кошти на відновлення покрівель дахів Крижопільських електромереж, зокрема, самого приміщення РЕСу, цехів, складів, а також на відновлення розбитих вікон будівель та технічного транспорту, вже не кажучи про металеву їх частину, то ми візьмемо з планових робіт і переведемо на закупку необхідних матеріалів для наших колег у Крижополі. Ясна річ, що допомога їм зараз необхідна. Остаточні збитки тільки підраховуються нашими спеціалістами, які поїхали до району, аби з’ясувати всі наслідки цієї неприємності від матінки-природи, - сказав Сергій Даниленко.

Додамо, що за прогнозами синоптиків 22 вересня та у вихідні дні – 23, 24 вересня, по області та у м.Вінниця очікується дощ з грозою, подекуди сильний вітер і град. Тож, шановні вінничани, будьте обережними! Втім, не зважаючи на примхи ранньої осені, нехай ваше життя нічого більше не захмарює!

Поділитись: