Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Триває технічне навчання оперативного персоналу_0

Триває технічне навчання оперативного персоналу

14 липня 2015

Починаючи з квітня, в усіх структурних одиницях ПАТ “Вінницяобленерго” триває технічне навчання оперативного та постійного чергового персоналу підстанцій з питань обслуговування обладнання. Про це повідомив начальник центрально-диспетчерської служби Василь Поліщук.

- Це одна із дуже важливих форм роботи. Вона проводиться планово, раз на рік,  в кожному виробничому підрозділі за участі  фахівців диспетчерської служби, служби охорони праці, керівного складу технічних служб високовольтних мереж, зокрема, служби підстанцій та релейного захисту. Також в  цьому процесі бере участь весь оперативний персонал районних електромереж  і, відповідно, чергові підстанцій. Проводиться таке навчання безпосередньо з виїздом на виробничий об'єкт. Там зосереджується увага  на  багатьох питаннях.  Наприклад, аналізуються характерні помилки оперативного персоналу під час оперативних перемикань, обслуговування вакуумних та елегазових вимикачів, вивчаються інші моменти технічного обслуговування підстанції. Найбільший акцент ставиться  на особливостях обслуговування нового обладнання, оскільки  це  потребує від енергетиків  нових знань та навиків. Загалом, головне завдання подібних навчань  - підтримати та  підвищити рівень підготовки  персоналу до якісного та ефективного виконання своїх завдань, а саме - оперативного обслуговування  наших підстанцій, своєчасного і  грамотного виявлення можливих  недоліків,  їх запобігання, - докладно роз'яснив Василь Поліщук.

Також, за словами  головного диспетчера Товариства,  протягом поточного року  технічне навчання оперативного персоналу відбулося  в 14-ти  структурних одиницях. Зокрема, в  липні воно  пройшло  в Немирівських, Піщанських та Тростянецьких ЕМ.  На черзі — Гайсинські та Теплицькі електромережі. Загалом подібна робота  триватиме до  жовтня, до якої  буде залучена решта, а саме ще12 районних електромереж. 

Поділитись: