Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 У птахів велика надія на людину_0

У птахів велика надія на людину

28 лютого 2018

З'явився перший випуск інформаційного листка з охорони навколишнього природнього середовища. Його автори, а це працівники нашого Товариства - групи по ISO 14001, присвятили випуск темі турботи про диких птахів взимку. Звертаючись до вінничан і, зокрема, співробітників ПАТ «Вінницяобленерго», вони закликають бути небайдужими до пернатих, котрі нині потерпають від лютневих холодів.

- Зима – один із найскладніших періодів у житті птахів. Рясний сніговий покрив згубно впливає на них. До того ж брак і недоступність корму – основного джерела поповнення енергетичного запасу, унеможливлює нормальну пташину життєдіяльність. Тому пернаті, які залишилися зимувати, весь короткий день шукають їжу. Одні споживають свої запаси, інші – шукають плоди, ягоди та насіння рослин (горобина, калина, омела, сосна, ялина). На пошуки їжі взимку пташка витрачає у 20 разів більше часу, ніж навесні. І, на жаль, не завжди їй вдається знайти необхідну кількість їжі. Як свідчить статистика, у суворі зими з десяти великих виживає одна-дві. Ми ж можемо врятувати їх! Ось чому так життєво необхідно підгодовувати птахів взимку. Пам’ятаймо, у них велика надія на людину! Тож подбаємо про пташок у ці люті морози, і вони віддячать вам влітку та на весні. Змайструйте, наприклад, годівничку! Її можна вирізати з пластикової пляшки чи з молочного паперового пакету. Але більш охайною, міцнішою і естетичнішою виглядає годівничка, яка зроблена з дерева. Корм треба класти щодня, в однакову годину – до самої весни, коли розтане сніг. Пташки, які звикли до вашої годівнички, ніколи не полетять шукати собі їжу деінде, а чекатимуть вас! Якщо ж ви не покладете корм – вони залишаться голодними. І найголовніше, залучайте своїх дітей до цієї справи, виховуйте в них добросердечність. Людина, яка почала добру справу, не буде байдужою надалі. А чим більше буде небайдужих, чуйних і добрих людей, тим менше будемо боятись за наше майбутнє!, – йдеться в інформаційному листку.

Прислухатися до добрих порад і згадати, що від нас і справді часом залежить чиєсь життя - людини, тварини, пташини – справа не зайва, а навпаки - свята. Бо ж усякий, хто надає допомогу будь-кому, приносить, насамперед, користь собі.

Поділитись: