Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 У відповідь на акцію пікетувальників_0

У відповідь на акцію пікетувальників

19 листопада 2019

Колектив АТ «Вінницяобленерго» обурений подіями, що влаштували напередодні на території управління Товариства пікетувальники з Нацкорпусу.

Вже не вперше доводиться спостерігати таку ситуацію під стінами нашого підприємства, яка відверто дестабілізує його роботу і викликає негативний суспільний резонанс. Посилений «інтерес» та періодичні «нальоти» молодиків в комуфляжах і масках, більшість з яких – підлітки віком 15-16 років і яких очолює громадський активіст Андрій Вербецький, вже відверто дратують кожного з нас. Їх «атаки» на обленерго розпочалися ще у 2017 році. Конкретно15 вересня 2017-ого. Щоправда, тоді організатор представлявся очільником так званого «Чорного комітету», координованого зі столиці одним із кандидатів до Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка. Ще раніше Андрій Вербецький був причетним до політичного формування «Народна Рада», створеного відомим нардепом від партії «Батьківщина». Під час свого «візиту» до обленерго у липні 2018 року той самий ватажок та кілька десятків активістів виступали від організації “Народна Воля”. Тоді, заблокувавши автомобільний рух по вулиці Магістратській поблизу підприємства, звинуватили нашого керівника, а, значить, і всіх нас, хто працює у Товаристві, у посібництві «російським окупантам та Путіну».

Зауважимо, з 2014 року і по сьогодні АТ «Вінницяобленерго» допомагає українській армії та її воїнам в тисячі разів більше, ніж налічує кілометраж «натоптаними стежками» у заздалегідь приготовленому транспорті вчорашніх пікетувальників.

Таким, як вони, повідомляємо: нині в обленерго працюють понад півтори тисячі військовозобов’язаних наших колег. За період проведення АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей 259 енергетиків області викликались на службу по мобілізації та на військові збори. 52-оє наших працівників є учасниками бойових дій. Дев’ять енергетиків нині в строю Збройних Сил України. Серед працівників обленерго чимало активних волонтерів АТО. Крім того, з першого дня бойових дій на сході країни і донині обленерго з її керівником допомагало і допомагає армії матеріально. Так на передову передано 14 одиниць автотехніки (вантажні та бортові автомобілі, фургони, автокрани, причіп та інші). Техніка повністю була підготовлена для використання в умовах АТО та заправлена пальним. Неодноразово надавалась фінансова та матеріальна допомога військовим частинам, окремим підрозділам ЗСУ, Національної гвардії, а також прикордонникам. Передавалися військовим і різні необхідні речі: бензогенератор, бензопили, засоби зв'язку, бронежилети, засоби захисту та індивідуальної гігієни, продукти харчування. Здійснені заходи щодо надійного та безперебійного постачання електричної енергії до особливо важливих споживачів, які проводили мобілізаційні заходи. Забезпечено електропостачання на розгорнутих блок-постах з безпеки руху на основних транспортних магістралях області від державного кордону до міста Вінниці.
Посильною була і залишається благодійна допомога пораненим та постраждалим військовослужбовцям і громадянам з Луганської та Донецької областей, які проходили і нині проходять курс лікування і реабілітації у військово-медичному клінічному центрі у Вінниці. Гроші спрямовані на закупівлю медикаментів та необхідної апаратури. Постійно відбуваються і зустрічі генерального директора, керівництва Товариства з учасниками бойових дій та волонтерами АТО. Товариство здійснило чималу матеріальну підтримку родичів загиблих під час подій на Майдані вінничан. Так, трьом родинам перераховано значну суму коштів. Колективами структурних одиниць Товариства також зібрані благодійні кошти сім’ ям загиблих і військовослужбовцям, які знаходились в зоні АТО.

Це реальні факти, які свідчать про обленерго, колектив якого був і залишається на одній хвилі зі СПРАВЖНІМИ ПАТРІОТАМИ України.

Дуже прикро, що невеликий відсоток сучасної молоді піддається впливу зацікавлених у дестабілізуючих акціях організаторів. Зрозуміло, що не з політичних міркувань. Більше через фінансовий інтерес, бо багатьох з тих хлопчиків, таке заробляння на «хліб» є найбільш простим. Легше ж прийти на акцію, до пів години постояти в купі, прокричати замовлені лозунги, отримати своє «чесно зароблене» та розбігтись. Цікаво, що дехто з учасників після подібних акцій і сам не розуміє, про що «кричав».

Тож, шановні юнаки, схаменіться і дайте підприємству вже спокійно працювати!!! Не піддавайтеся впливу осіб, які використовують вас з метою політичних і відверто власних інтересів, направлених на навмисну дискредитацію нашого підприємства. Комусь воно з його господарською діяльністю дуже «поперек горла». Дивна річ, і, напевно, зовсім не випадковість, що вчорашня акція відбулась одразу після засідання Господарського суду Вінницької області, де розглядався позов АТ «Вінницяобленерго» щодо питання про повернення йому боргу комунальним підприємством «Вінницяоболводоканал». Ось і не забарився такий собі пікет на команду «фас».

І ще одне… Нині енергетики області та міста Вінниці працюють в надскладних фінансово-економічних умовах, що негативно впливають на діяльність підприємства. Однак, не зважаючи на це, усі його структурні одиниці працюють та цілодобово і стабільно забезпечують електроенергією понад 770 тисяч споживачів. Подумайте над цим, «добродії», і не заважайте працювати енергетикам!

Чотиритисячний колектив АТ «Вінницяобленерго» залишає за собою право захисту честі та гідності відповідно чинного законодавства. Вже маємо конкретні підстави для звернення до правоохоронних органів та прокуратури області, а саме факти пошкодження майна підприємства і особистого транспорту наших працівників під час як вчорашніх, так і аналогічних попередніх пікетів.

Поділитись: