Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Ветерани завжди у ритмі життя енергетики _0

Ветерани завжди у ритмі життя енергетики

11 березня 2016

11 березня в управлінні ПАТ “Вінницяобленерго” відбулась зустріч генерального директора Товариства Андрія Поліщука з ветеранами енергетики Вінниччини. Керівник 5-ти тисячного колективу,  насамперед,  щиро подякував їм за багаторічну плідну й ефективну працю, потужний  досвід і за можливість  спілкування з кожним з них, як з живими легендами становлення та розвитку наймогутнішої галузі економіки країни.

-   Ви віддали усе своє життя енергетиці Вінниччини і, зокрема, нашій компанії. До речі, минулого року вона відзначила  своє 20-річчя.  Саме до цих ювілейних дат ми видали книгу “Світоч життя”. У ній - вся історія енергетики області:  від першої лампочки і до сьогоднішнього дня роботи нашого підприємства. У тій історії, безперечно, велика частка вашої праці, ваших знань і сил,  направлених виключно на  благо вінничан. Хочу наголосити, що саме ви винесли на своїх плечах весь тягар  становлення та розвитку галузі.  Дякуємо вам за відданість енергетиці і на знак нашої глибокої поваги та шани  кожному з вас даруємо це інформаційне видання, - розпочав розмову з ветеранами Андрій Поліщук.

Після вручення книги він передав слово директору учбового центру ПАТ «Вінницяобленерго», заслуженому енергетику України Олександру Бірюкову, якому належить ідея  створення  літопису і який став головним його впорядником.

- Коли починав збирати матеріали, які лягли в основу цього видання, то думав про те, що кожен з наших працівників має право бути тут згаданим, оскільки праця кожного з них  в ім'я енергетики- неоціненна. Серед керівників в окремій главі згадуються  ті, хто присвятив енергетиці усе своє життя. Зауважу, що є ще чимало достойних наших енергетиків, про яких варто видавати ще не одну  книгу, - розповів Олександр Бірюков, згадуючи усі етапи роботи над виданням. Також він сказав, що після свого виходу у світ у кількості 400 екземплярів книга викликала великий інтерес і нині багато зацікавлених осіб хочуть мати таке видання  у своїй бібліотеці.  Натомість Андрій Поліщук повідомив, що вже є рішення про додатковий друк “Світоча життя”.

 Від імені ветеранів виступили колишні керівники ПЕО “Вінницяенерго” Анатолій Шевчук та  Анатолій Брюханов, колишній директор “Вінницяенергоналадка” Віктор Орлик, колишній директор Вінницьких високовольтних електричних мереж Валер'ян Київський та інші. Зокрема Анатолій Шевчук  щиро подякував нинішньому керівництву ПАТ “Віницяобленерго” за гарну можливість спілкування та  за увагу до ветеранів енергетики. Також висловив своє задоволення від отриманого подарунка.

- Я безмежно вдячний, насамперед, Олександру Олександровичу Бірюкову, адже у цій книзі неймовірно велика праця- скрупульозно зібрана,  систематизована, перероблена, ретельно відредагована. Це книжка про першопроходців в енергетиці з тих далеких  60 років минулого століття, які починали із Сутиської ГЕС. А я  колись починав із Глибочанської черговим інженером. У цій книзі — не одна доля як підприємств нашої галузі, так і людей, які їх зводили та обслуговували. Ця книга- пам'ять про тих, хто вже не з нами, і своєрідна енциклопедія знань про енергетику. Сучасники  мають це знати і добре, що ви це зробили для них, - сказав Анатолій Шевчук.

Доповнюючи свого колегу Анатолій Брюханов наголосив, що  на основі  цієї книги варто навіть проводити заняття з професійної підготовки майбутніх енергетиків. Також висловив сподівання, що видання буде доповненим і виданим у більш ширшому форматі.

 Наприкінці зустрічі генеральний директор Андрій Поліщук провів для ветеранів невеличку екскурсію по управлінню Товариства, під час якої коротко ознайомив їх з поточними завданнями та  планами  енергетиків. Після такого   спілкування зробили фото на довгу та приємну згадку.

Більше світлин - у фотогалереї

Поділитись: