Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відбулась нарада з головними інженерами районних електромереж_0

Відбулась нарада з головними інженерами районних електромереж

05 березня 2019

В управлінні ПАТ «Вінницяобленерго» відбулась нарада з головними інженерами структурних одиниць Товариства та їхніми заступниками. «Підсумки роботи за 2018 рік та розгляд проблемних питань» - такою була її головна тема.

- Наша з вами сьогоднішня зустріч - це дуже важливо. Маємо підвести підсумки, проаналізувати, винести уроки, обговорити проблемні нагальні питання, намітити плани на майбутнє з чітким баченням їх розв’язання в непростих сучасних умовах реформування галузі, - наголосив, відкриваючи нараду, директор технічний Товариства Віктор Степанець та запросив до обговорення теми доповідачів.

Так, з аналізом виконання бюджету за 2018 рік в розділі виконання програми ремонтів та формування річного технічного звіту за основними показниками компанії (довжина електромереж, потужність підстанцій, кількість трансформаторів, що експлуатуються) виступила начальник виробничо-технічної служби Товариства Тетяна Панасюченко. Зокрема вона повідомила, що бюджет усі технічні підрозділи виконали на 103% від запланованих у тарифі коштів. Також розповіла про напрацювання технічного персоналу в умовах нових методів роботи, а саме тих, що пов’язані із системою SAP та ERP.

Про підсумки роботи служб високовольтного блоку і питаннями щодо взаємовідносин з районними електричними мережами під час виконання робіт службами високовольтників доповів заступник директора технічного з високовольтних мереж Товариства Володимир Волков. Звертаючись до учасників наради він, зокрема, наголосив на важливості підвищення професійного рівня технічного персоналу і, безпосередньо, головних інженерів. Щодо покращення якості профпідготовки технічних кадрів та перевірки їхніх знань вніс конкретні пропозиції і в для їх реалізації порадив об’єднати зусилля спеціалістів високовольтних та розподільчих мереж. Присутні пропозиції визнали слушними та підтримали.

Про результати роботи розподільчих мереж у минулому році та дії персоналу структурних одиниць в процесі звернень споживачів з питань неякісних показників електроенергії докладно розповів заступник директора технічного з низьковольтних мереж Товариства Антон Перевертайло, залучаючи до обговорення головних інженерів районних електромереж.

Начальник служби розподільчих мереж Андрій Волкотруб підсумував роботу технічного персоналу в напрямку експлуатації парку силових трансформаторів 10 кВ та об’єктів електричних мереж з незадовільними показниками якості електроенергії.

Також учасниками зібрання заслухано виступи начальника служби охорони праці Товариства Павла Котика, начальниці Інформаційно-консультативного центру Товариства Римми Зубрицької та інших доповідачів.

- Фактично, з технічним персоналом спілкуємося щодня: під час ранкових селекторних нарад в режимі «онлайн», а також розгорнутого селектора щовівторка. Обговорюємо нагальні питання, скажімо, аварійні ситуації, шляхи їх усунення і таке інше. Це правильно, так має бути надалі, оскільки технічне обслуговування електромереж області – це цілий комплекс складних операцій з підтримання працездатного і головне, якісного їх стану. Щодо сьогоднішньої наради, то вона стала підсумком роботи технічних підрозділів Товариства за минулий, 2018 рік. Зауважу, що він був непростим для нас. Далася взнаки плинність технічного персоналу, недостатність фінансування. Це чималий ресурс. Його, дійсно, недостатньо. Бракуватиме і цьогоріч. Ось в таких умовах доводилось і доведеться ще працювати. Попри складнощі у роботі такого характеру - основну задачу ми торік виконали, про що сьогодні, під час наради і говорили. Намітили конкретний план дій, враховуючи нові ризики, які очікують нас надалі. Маємо працювати, виконувати планові завдання, забезпечувати стале та якісне постачання електричної енергії по всій території області. Зауважу, що під час наради озвучено низку специфічних питань, які потребують особливої уваги з боку технічних керівників районних електромереж. Обговорено також майбутні наші зміни, що відбудуться незабаром в процесі оптимізації підрозділів Товариства. Я особисто під час наради попросив усіх головних інженерів звернути особливу увагу на питання охорони праці, оскільки торік мали випадок травмування на виробництві. Обговорено було і низку питань, які виникають, переважно з боку Регулятора, щодо питань якості надання послуг. Маємо також покращити роботу зі зверненнями громадян. Усі питання, які виносить технічне життя електромереж - важливі. Поточний рік ставить нові завдання. Сподіваюся, що технічний персонал Товариства з ними справиться гідно, - підсумував вже після наради директор технічний Товариства Віктор Степанець.

Поділитись: