Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відбулось протипожежне тренування_0

Відбулось протипожежне тренування

06 квітня 2017

Днями на території високовольтної підстанції "Промислова" 110/10 кВ проведено спільне протипожежне тренування за участю працівників служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки, служби підстанцій 35 кВ і вище нашого Товариства та першої державної пожежно-рятувальної частини пожежно-рятувального загону ДСНС України у Вінницької області. Захід відбувся відповідно до цьогорічного графіка проведення спеціальних навчань і тренувань, - повідомили керівники тренувань, а саме начальник служби цивільного захисту-начальник штабу ЦО управління Товариства Володимир Букрєєв та провідний інженер з пожежної безпеки цієї ж служби Віктор Федосєєв.

За їх словами, спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту є формою практичної підготовки працівників, зокрема, керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з цивільного захисту.

- Подібні тренувальні заходи визначають готовність нашої служби  та всіх підрозділів Товариства до реагування на можливі надзвичайні ситуації, локалізації і ліквідації наслідків аварій на об'єктах ПАТ "Вінницяобленерго". Під час тренувань відпрацьовано учбові питання, доведено заходи безпеки всім учасникам протипожежного тренування та дії за оперативною карткою гасіння пожежі з метою мінімізації можливих наслідків пожежі для людей, матеріальних цінностей, довкілля, - розповів Володимир Букрєєв.

- Також відпрацьовано навички чергового електромонтера по обслуговуванню підстанції  Віктора Вдовиченка  з питань оповіщення чергового диспетчера ПАТ "Вінницяобленерго" про умовну пожежу на обладнанні підстанції, організації гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, взаємодії з пожежно-рятувальним підрозділом міста. Особовий склад пожежно-рятувального підрозділу під керівництвом заступника начальника першої державної пожежно-рятувальної частини капітана служби цивільного захисту Костянтина Міщука провів бойове розгортання від пожежної автоцистерни з подаванням генератора піни ГПС-600 на гасіння осередку пожежі, та ствола «В» на охолодження електрообладнання, що розташоване поблизу місця пожежі. Пожежні діяли швидко, грамотно та отримали досвід гасіння пожежі на енергооб’єкті, - доповнив Віктор Федосєєв.

Володимир Букрєєв та Віктор Федосєєв поділилися фотосвітлинами проведених тренувань, на яких зафіксовано їх найважливіші моменти. Зокрема на одному з них видно, як інженер першої категорії служби підстанцій 35 кВ і вище Сергій Коротков  визначав зони потенційної небезпеки, доповідав про можливі наслідки пожежі на підстанції та особливості гасіння пожежі на обладнанні під напругою.

Зі слів Володимира Букрєєва подібні тренування, як правило, проводяться протягом року на інших об'єктах та в структурних одиницях Товариства.

Поділитись: