Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відбувся День охорони праці_0

Відбувся День охорони праці

13 листопада 2015

12 листопада в усіх структурних одиницях та виробничих службах управління Товариства відбувся День охорони праці. За словами директора з охорони праці ПАТ «Вінницяобленерго» Сергія Козака даний захід проводився згідно затвердженого наказом Генерального директора нормативного документу «Проведення Днів охорони праці в структурних одиницях ПАТ «Вінницяобленерго».

- Ще на початку поточного року до усіх СО, служб та відділів Товариства була донесена відповідна програма Дня охорони праці. Проводиться він двічі на місяць і,як вже довела практика, даний захід є одним із найбільш ефективних засобів контролю дотримання вимог безпеки, виробничої санітарії і гігієни праці. В його проведенні, як правило, беруть участь посадові особи, фахівці, керівники Товариства, які, власне, несуть персональну відповідальність за стан охорони праці згідно діючого законодавства. Виїжджаючи в структурні підрозділи, вони діють згідно затвердеженої тематики заходу. Ну, наприклад, перевіряють готовність технічних засобів до роботи в зимовий період; наявність та справність огороджень у двигунів верстатів, конвеєрів, обертаючих частин механізмів; відповідність нормативним вимогам приміщень  для профілактичного обслуговування  та ремонту транспортних засобів. В обов'язковому порядку  перевіряють також і забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. В разі виявлених порушень - оперативно приймають відповідні та невідкладні  рішення  щодо  їх  усунення,- розтлумачив мету Дня охорони праці директор з охорони праці Товариства Сергій Козак.

Також  директор з охорони праці Товариства пояснив, що за результатами Дня охорони праці складаються відповідні акти, які здаються в СОП для узагальнення та підготовки наказу по Товариству.  Все це надалі визначає заходи щодо попередження виявлених порушень, міри впливу до порушників, а саме призначення позачергової перевірки знань, зниження премії, заслуховування на Штабі ТБ тощо.

Поділитись: