Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Вінниччина в лідерах по сонячній енергетиці_0

Вінниччина в лідерах по сонячній енергетиці

30 березня 2017

У Вінницькій області найбільше, ніж десь в Україні, встановлено  сонячних електростанцій. Про це в інтерв’ю кореспондентам телеканалу ICTV повідомив генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго»  Андрій Поліщук. Зокрема наголосив, що нині по ПАТ «Вінницяобленерго» укладено 50 договорів з побутовими споживачами. Йдеться  про купівлю-продаж електричної енергії за “зеленим” тарифом.

- Для проведення розрахунків з даними споживачами діє Постанова НКРЕКП № 2382 від 29.12.2016 року «Про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств», величина тарифу залежить від дати введення в експлуатацію. Термін окупності такого бізнесу близько 5 років. Ви використовуєте електроенергію, а надлишки продаєте. Ще й  держава почала цьому сприяти. От буквально днями дізнався, що  «Укргазбанк» почав надавати фізичним особам кредити на купівлю і встановлення “домашніх” сонячних електростанцій, сонячних колекторів та теплових насосів під 0,01% річних, - розповів Андрій Поліщук.

Більш докладно про  альтернативну енергетику на Вінниччині буде говоритися в сюжеті телеканалу ICTV за участі керівника нашого Товариства Андрія Поліщука. Час ефіру випуску новин «Факти ICTV»  вже сьогодні ввечері, 30 березня, о 21 год. 10 хв.

Поділитись: