Новини

За крадіжку трансформаторного масла — кримінальна відповідальність

19 червня 2014

Почастішали випадки крадіжок трансформаторного масла з місцевих ТП. Так, за повідомленням структурної одиниці (СО) “Погребищенські ЕМ” лише протягом 16, 17 червня поточного року в селах Смарженці, Ширмівка, Вишнівка, Іваньки, Білашки “не чисті на руку” спритники поцупили майже 850 кг трасформаторного масла. 

Служба економічної безпеки ПАТ “Вінницяобленерго” одразу перевірила дану інформацію. Зокрема, було здійснено виїзд до Погребищенських електромереж аби з'ясувати факти та вжити відповідні заходи з метою уникнення подальшого розкрадання майна та обладнання. 

У ході проведення такої перевірки підтверджено дійсність отриманих повідомлень. За словами начальника служби економічної безпеки ПАТ “Вінницяобленерго” Миколи Ванжули, крадіжка масла з трансформаторів відбувалась у нічний час. Особи, які цим займались, поки невідомі. Однак, за фактом злочину вже є звернення керівництва СО “Погребищенські ЕМ” до місцевих правоохоронців та ведеться робота щодо їх встановлення й притягнення до кримінальної відповідальності. 

Додамо, згідно 185-ої статті Кримінального кодексу України за даний злочин передбачено до 5-ти років позбавлення волі. 

З метою профілактики та попередження подібних крадіжок, які в результаті можуть призвести до виведення з ладу обладнання ТС та відключення від електропостачання цілих населених пунктів, керівництву структурних одиниць ПАТ “Вінницяобленерго” рекомендовано висвітлити вказану проблему в місцевих засобах масової інформації задля привернення уваги голів сільських, селищних рад, активу громад та їх жителів. 

Поділитись: