Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Заклик до співпраці за винагороду _0

Заклик до співпраці за винагороду

14 лютого 2017

Протягом останніх років ПАТ «Вінницяобленерго» потерпає від систематичних крадіжок енергомайна підприємства. Так, у минулому, 2016 році,  зловмисники найчастіше зазіхали на трансформаторну оливу. Її енергетики використовують для ізоляції та охолодження трансформаторів. Загалом викрадено 1 тонну 840 літрів оливи. Не гребують злодії  й привласненням алюмінієвого дроту. Зафіксовано численні випадки обрізання повітряних ліній електропередач з крадіжкою понад 30 кілометрів дроту. Крадуть  також з енергетичних об’єктів інший кольоровий метал, металеві кутники, електрокабель тощо. Сума витрат на відновлення викраденого та поновлення електропостачання торік склала майже 600 тис. гривень.

Охочих до легкої наживи не зупиняє навіть те, що електрообладнання знаходиться під високою напругою і втручання в його роботу сторонніх осіб – це пряма загроза їхньому життю та здоров'ю. Наведемо кілька  випадків. Так, ігноруючи небезпеку, безробітній із м.Липовець вирішив поживитися за рахунок електрообладнання ПАТ «Вінницяобленерго». 11 липня минулого року на закритій трансформаторній підстанції в с. Джурин Шаргородського району чоловік  наблизився на неприпустиму відстань до струмопровідних частин, що  знаходилися під напругою і, намагаючись демонтувати електрообладнання, отримав смертельне ураження струмом. На жаль, даний випадок - непоодинокий.

Наражаючи себе на смертельну небезпеку, зловмисники ще  й завдають шкоди іншим споживачам, адже крадіжки призводять до виведення з ладу електрообладнання, знеструмлення лікарень, шкіл, дитсадочків, помешкань громадян,  збоїв у функціонуванні підприємств, установ та організацій.

Шкода, що нинішня проблема крадіжок енергообладнання не має достатньої  суспільної уваги. Крадуть одиниці, а без світла залишаються тисячі. Чи можна запобігти таким злочинам? Так, якщо у боротьбі з крадіями будуть зацікавлені усі жителі області. Наприклад, завдяки своєчасній інформації від громадян до правоохоронних органів, а також професійним діям працівників поліції уже в 2017 році викрито та затримано зловмисників, які викрали 2 трансформаторні підстанції в Іллінецькому районі та дріт з повітряної лінії електропередач у Ямпільському районі. Енергетики висловлюють слова вдячності пильним громадянам та працівникам поліції зазначених районів.

За всіма випадками крадіжок, які мали місце на об’єктах ПАТ «Вінницяобленерго», скеровано повідомлення до Національної поліції. Однак без допомоги свідомих громадян затримати викрадачів вкрай складно! Тому  звертаємося до всіх мешканців Вінниці та області з проханням не бути байдужими до проблем енергокрадіжок. Просимо звертати увагу на підозрілих осіб, які знаходяться неподалік енергооб'єктів, особливо в нічну пору й у віддалених від населених пунктів місцях. Адже крадій, в більшості – це людина добре обізнана в електриці і може мати зовнішні атрибути, що вказують оточуючим на приналежність до енергетики. 

Тож, шановні вінничани, про будь-яку ситуацію, що здається вам підозрілою, а також про вчинений злочин на об’єктах енергетики, скажімо якщо ви помітили відчинену трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПАТ «Вінницяобленерго» (можна розпізнати по спецодягу) просимо негайно повідомляти в Національну поліцію за телефоном «102», диспетчеру місцевого району електричних мереж, на цілодобовий безкоштовний телефон Кол-центру: 0(800) 217-217, (0432) 65-95-95, або ж на телефони довіри товариства:(0432)67-09-02,(050)3027033.
Не залишайтесь байдужими, проявіть свою громадянську позицію!  ПАТ «Вінницяобленерго» закликає вас до співпраці, а також  гарантує повну конфіденційність і  матеріальну винагороду.

За повідомленням СЕБ ПАТ «Вінницяобленерго»

Поділитись: