Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Жоден споживач не був відключений понад добу_0

Жоден споживач не був відключений понад добу

14 листопада 2016

“Жоден споживач не був відключений від електропостачання понад добу”, - наголосив генеральний директор ПАТ “Вінницяобленерго” Андрій Полішук під час прес-конференції, що відбулась в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації (ОДА). Вона була присвячена стану ліквідації наслідків стихії, яка сталася впродовж 13 -14 листопада і додала роботи як енергетикам, так і рятувальникам з працівниками дорожніх служб.

За словами головного енергетика Вінниччини максимальна кількість одночасних відключень складала 29 ліній та 332 трансформаторних підстанцій.

- Вихідні для нас видалися доволі напруженими. В одних місцях відновлювалося електропостачання, в інших - відбувалося знеструмлення. Наші аварійно-відновлювальні бригади працювали і досі працюють в посиленому режимі. Жоден споживач не був відключений більше доби. Станом на 11 годину залишається відключеними ще 26 ліній та 306 ТП. Плануємо в найближчі кілька годин поновити забезпечення електроенергію в повному обсязі, - сказав Андрій Поліщук.

Також за словами керівника Товариства, декілька разів енергетикам доводилось й самим викликати рятувальників, адже аварійні машини просто застрягали на дорогах.

- У подібних ситуаціях передбачено використання БРДМів, у нас єдиний  такий на балансі. Але ми не стали його використовувати через великі витрати пального, - сказав Андрій Поліщук.

Повідомив він ще й про казусні випадки знеструмлення електромереж, спричинені не циклоном, а злочинною людською поведінкою.

- Так у неділю надійшло повідомлення про знеструмлення магістральної лінії Козятин-Глухівці. Енергетики місцевої структурної одиниці оперативно приїхали на місце події і побачили, що на високовольтному дроті лежить недавно зрізана сосна. Поруч зрізано ще кілька таких же дерев. Зрозуміло, це і спричинило знеструмленея Козятина та ще кількох сіл. Ми звернулися з відповідною заявою до правоохоронців, розцінюємо цей випадок, як навмисне пошкодження майна компанії та незаконну вирубку лісів. Вважаю, поліція мала б активніше розслідувати злочини проти майна «Вінницяобленерго», адже, поки що, жодного такого випадку не розкрито. Серед показових прикладів – крадіжка 9 кілометрів дроту у Літинському районі, - розповів Андрій Поліщук.

Участь у прес-конференції взяв також і директор технічний ПАТ “Вінницяобленего” Володимир Лапа.

Поділитись: