Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 16 квітня - Всеукраїнський день довкілля_0

16 квітня - Всеукраїнський день довкілля

14 квітня 2016

Щороку в третю суботу квітня традиційно відзначається Всеукраїнський День довкілля, як кульмінація весняних робіт із благоустрою та озеленення територій. У Товаристві до цієї дати завжди ставляться відповідально. Як  правило, проводиться низка екологічних заходів. Зокрема прибираються від сміття прилеглі до управління та районних структурних одиниць території Товариства, впорядковуються алеї, біляться дерева, підчищаються кущі, розбиваються нові клумби та висаджуються квіти, фарбуються лавочки, ґанки, бардюри тощо. Цим, як правило, займаються  працівники адміністративно-господарського відділу Товариства, але підключається до того й решта колег-енергетиків, - повідомив  начальник згаданого  відділу Юрій Остапчук.

- До Всеукраїнського дня довкілля на наших територіях буде вже повний порядок, залишились деякі дрібниці. От сьогодні, наприклад, 14 квітня,  працівниці ще зранку побілили всі бардюри, а тепер ось електрики Василь Баранюк та Олег Баштовий підстригають траву на газонах. Все має бути доглянутим і чистим. І так має бути завжди, особливо весною, коли все довкола оновлюється, квітує і милує око, - розповів головний господарник Товариства.

Додамо, що у нашій державі День довкілля стали відзначати з квітня 1999 року, після указу Президента України  «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року.   Указ було видано на підтримку ініціативи Міністерства охорони природного довкілля і ядерної безпеки України та громадських природоохоронних організацій. Головне завдання Дня довкілля - привернення уваги до стану навколишнього середовища з метою збереження всього живого на землі, очищення  від забруднення та недопущення екологічних катастроф.

Шановні колеги, давайте не лише у День довкілля, а завжди дбати про дім Вселюдський. Будьмо обережними і бережливими у ньому. Пам'ятаймо, іншої такої домівки на  планеті Земля у нас не має!

Поділитись: