Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук: «Наша компанія дотримується свого слова»_0

Андрій Поліщук: «Наша компанія дотримується свого слова»

22 листопада 2019

Генеральний директор АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук повернувся з робочого відрядження і прокоментував ситуацію щодо розв’язання конфлікту з КП «Вінницяоблводоканал», який став доволі резонансним та викликає невдоволення у вінничан.

"Прикро, коли партнерські відносини переходять у площину непорозумінь і, як наслідок, судових процесів. Особливо прикро, коли чомусь господарські непорозуміння вирішуються через мітинги і протести, переступаючи моральну межу, переходячи на особисте.
Непорозуміння, які є нині між Вінницяобленерго і Вінницяоблводоканалом, виникли внаслідок недолугого управління Вінницяоблводоканалом протягом цього року, коли керівники цього підприємства не дотрималися свого слова і не вирішили своїх господарських питань.
Впродовж усього періоду непростих господарських відносин з водоканалом, ми жодного разу не йшли на конфронтацію. Навпаки, завжди з розумінням ставилися до фінансових проблем даного комунального підприємства. Саме тому у грудні 2018 року, напередодні запровадження в країні нового ринку електричної енергії, Вінницяобленерго і Вінницяоблводоканал досягли згоди про реструктуризацію погашення заборгованості попередніх двох років протягом 2019 року. Ця згода засвідчена підписами керівників підприємств – Андрія Поліщука та Олександра Чернятинського.
Однак, на відміну від нас, водоканал спромігся частково виконати свої обіцянки тільки після втручання міської і обласної влади, а саме з жовтня поточного року, коли почав дотримуватися графіку погашення заборгованості.
У нинішній ситуації, ми вкотре наголошуємо, що готові до подальшого конструктивного діалогу з Вінницяоблводоканалом, при умові повного дотримання його керівництвом своїх обіцянок. Станом на сьогодні, 22 листопада, борг Водоканалу по оплаті активної та реактивної енергії складає 52 102 295,70 грн.
Наразі, за активної участі міської та обласної влади досягнуті домовленості про підписання нового договору реструктуризації заборгованості між Вінницяобленерго та Вінницяоблводоканалом з 1 січня 2020 року. Про це я вже казав раніше, ще місяць тому, під час зустрічі з вінницькою пресою, пропонуючи свій варіант вирішення даної проблеми. Йдеться про конкретний графік погашення заборгованості водоканалу перед обленерго.
В разі виконання водоканалом умов договору реструктуризації заборгованості, обленерго не буде звертатися до державної виконавчої служби з приводу примусового виконання рішення Господарського суду, прийнятого 19 листопада, та блокування рахунків водоканалу.
Наголошую, мені не зрозуміло, чому керівники водоканалу свої господарські проблеми руками енергетиків перекладають на плечі мешканців Вінниці. Самоусунутись від цих проблем не вийде. Виконайте, нарешті, свої зобов’язання, а ми – завжди дотримуємось свого слова», - сказав Андрій Поліщук.

 
 
Поділитись: