Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук за фізично здорову і спортивну молодь_0

Андрій Поліщук за фізично здорову і спортивну молодь

02 листопада 2016

Лише рік у Вінниці діє спортивний клуб  змішаних єдиноборств " Січ ", який вже став улюбленим місцем для багатьох  дітей шкільного  віку, юнацтва і молоді.  Тренером тут працює  досвідчений педагог, майстер спорту з ушу та  кандидат у майстри спорту з кік-боксингу, боксу та інших видів єдиноборств Ігор Дишливенко. За 12 років своєї тренерської діяльності він виховав не одну плеяду спортивно загартованої молоді. Серед них – чимало призерів України. Тренувати їх доводилося, зізнався, не у завжди пристосованих для того  орендованих приміщеннях.

- У цьому плані спорт, на жаль, не дуже шанують. Якби не тренерський  ентузіазм,  допомога батьків  вихованців, спонсорів та благодійників, то не знаю, чи взагалі б були такі секції, такі заняття. Нашому клубу «Січ» трохи фортунить, адже  маємо гарних друзів, котрі  розуміють, що без спортивної, а, значить, здорової молоді не має майбутнього. Завдяки їм орендуємо тепер гарне приміщення, маємо можливість брати участь у  різного роду змаганнях, які потребують переїзду до інших міст України. Серед таких друзів  керівник енергетиків області Андрій Поліщук, який нас фінансово  підтримує, коли ми звертаємося до нього. Щира подяка йому за це від всіх дітей, їхніх батьків, всіх нас,- розповів  Ігор Дишливенко.

За словами тренера, нині  клуб «Січ» відвідує майже сотня дітей, підлітків та молоді . Найменшому  з них – 5 років, найстаршому - 28. Свою небайдужість до мистецтва бойових єдиноборств виявляють навіть дівчата, охоче займаючись поряд з хлопчаками. З особливою гордістю тренер розповідає про перемоги своїх вихованців. Наголошує на останніх: під час юнацького чемпіонату України з фрі-файту(українського різновиду змішаних єдиноборств)  в  Івано-Франківську, де вибороли і золото, і срібло, і бронзу,  та  нещодавніх змаганнях у Кременчуці.

- До Кременчука, наприклад, поїхали троє  наших хлопців.  Один з них, а це Владислав Журавський зайняв перше місце і став Чемпіоном України з фрі-файту, а Коля Клименко посів друге, ставши  срібним призером України з цього ж виду єдиноборств, - сказав  Ігор Дишливенко.      

Як додали згодом самі спортсмени, обидва фрі-файтом зай      маються лише пів року, але встигли «по вуха» закохатися  у цей вид бойового мистецтва.

 - Мені дуже подобається. Відвідую тренування з великим задоволенням. Я вже і срібний призер України, і чемпіон міста та області з фрі-файту, - гордовито похвалився і продемонстрував нагороди  на грудях  Миколка  Клименко.

- Я раніше також займався спортом, а саме  рукопашним боєм. Але відтепер вважаю, що краще фрі-файту і нашого клубу «Січ» нічого не має. Цей вид спорту мені дуже допомогає у житті – загартовує фізично, морально, організовує до навчання, - поділився Владислав Журавський.

Додамо, спортивний клуб «Січ» знаходиться майже поруч з управлінням нашого Товариства по вулиці Визволення 2. Працює щодня, крім неділі з 16:00 до 18:00 , з 20:00 до 22:00. З найменшими дітками віком до 13 років займаються тут з 18:00 до 20:00. Тож енергетикам, у яких діти ще не визначилися у спорті, але бажають зростати  здоровими та міцними, варто спробувати себе у клубі «Січ». Не пошкодуєте!

Довідка: Змішані єдиноборства - це вид бойових мистецтв, які часто через незнання називають «боями без правил». Насправді ж, це поєднання різновидів єдиноборств. Бій відбувається в повному контакті, тому дозволено ведення сутички в ударній і борцівської техніці на підлозі (в партері) і в стійці (в клінчі). Вперше такий термін, як ММА (Mixed Martial Arts) або «міксфайт», був введений ще в 1995 році президентом організації змішаних єдиноборств Battlecade Ріком Блюмом. З часом така назва стала загальноприйнятою не тільки в англомовних країнах. Чималий внесок у розвиток змішаних єдиноборств зробив знаменитий Брюс Лі, ще в 60-х роках минулого століття. Його вважають «батьком змішаних єдиноборств».  Філософія, яку він проповідував, називалася «Джіткундо». Головним принципом її було вміння пристосовуватися до будь-якого виду ведення бою. Вчення і фільми з Брюсом Лі внесли чималий внесок у розвиток ММА. Що стосується зародження «міксфайта» на території колишнього СРСР та України, то можна з упевненістю сказати, що його виникнення стало можливим завдяки  такому бойовому мистецтву, як самбо в розробці з деякими видами інших єдиноборств.

Поділитись: