Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Чорнобиль-гіркий спомин і вічний біль..._0

Чорнобиль-гіркий спомин і вічний біль...

14 грудня 2020
Сьогодні в Україні згадували ліквідаторів наслідків найбільшої в історії людства техногенної аварії на Чорнобильській АЕС. Схилили голови перед усіма, хто усвідомлено й жертовно навесні 1986 року віддав своє життя і здоров’я у ядерному котлі, хто мужньо проніс свою вахту.
В АТ «Вінницяобленерго» нині працюють двадцять ліквідаторів наслідків тієї жахливої катастрофи. Одного з них, а саме водія Вінницьких міських електричних мереж Василя Дученка напередодні Дня ліквідаторів відзначено медаллю «Мужність. Гідність Честь. Чорнобиль1986».
Для Василя Володимировича чорнобильська біда була очевидною з першого моменту, оскільки на той час він працював водієм на атомній станції. Вже зранку 27 квітня у складі інших ліквідаторів приступив до вивезення радіоактивних відходів ядерного вибуху. І так - до 5 квітня включно, без вихідних, лише з коротким перепочинком. Потім було тривале лікування, місце зміни життя і роботи. А навесні наступного, 1987 року, знову попросився до Чорнобиля, вже у складі добровольців - ліквідаторів від енергетиків Вінниччини.
Все це знову чітко пригадалося під час вручення нагороди.
В урочистій обстановці Василю Дученку її вручив голова Вінницької обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук.
Подія відбулася безпосередньо у Вінницьких міських ЕМ за участі директора Олександра Плотиці та інших працівників цієї структурної одиниці, які його підтримали в такий урочистий момент.
Щиро вітаємо Василя Володимировича із заслуженою відзнакою!
Сердечна подяка усім істинним учасникам, ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.
Шановні, будьте здорові, живіть довго! Хай подібне лихо ніколи більше не трапляється!
А тим, хто відійшов у вічність – світла пам’ять!
Поділитись: