Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Диспетчери-енергетики завжди на посту_0

Диспетчери-енергетики завжди на посту

25 січня 2017

В ПАТ «Вінницяобленерго»  нині працює 161  диспетчер. Робота з нелегких, адже доводиться працювати і в свята, і у вихідні упродовж всього року. Фахівці  центрально-диспетчерської служби (ЦДС) здійснюють постійний облік та контроль  стосовно  надійного функціонування  діючої  у Товаристві системи оперативного обслуговування електромереж.  Це та інше необхідно для чіткої  координації оперативно-диспетчерської роботи  підрозділів, а також  для запобігання й усунення можливих відхилень від заданого режиму роботи електромереж, - роз’яснив  начальник центрально-диспетчерської служби  Товариства Василь Поліщук. 
 - Щодо основних завдань, то ЦДС здійснює цілодобове оперативно-диспетчерське керування узгодженою роботою електричних мереж 35-110 кВ ПАТ «Віницяобленерго» у відповідності до заданого режиму.  Також забезпечує безперервне електропостачання споживачів нашої області та оптимальний режим роботи обладнання електричної мережі 35-110 кВ, проводить ліквідацію аварійних ситуацій  та технологічних порушень в електромережах Товариства, координує дії і здійснює оперативне керівництво підпорядкованим оперативним персоналом. Крім того наші фахівці приймають, опрацьовують та організовують розгляд оперативних заявок на вивід в ремонт обладнання, забезпечують вивід в ремонт обладнання ПС 35-110кВ, ПЛ(КЛ) 35-110 кВ, пристроїв РЗ і ПА, ЗДТУ, обліку електроенергії; приймають, опрацьовують та передають відповідним службам дефекти та зауваження  в роботі обладнання та мереж Товариства.  Зазначу, що кожен із диспетчерів  підтримує оперативний зв'язок з усіма службами підприємства.  Головною ж основою  диспетчерської служби був і залишиться принцип оперативності в роботі Товариства та запобігання  небажаних ситуацій у технологічному процесі, скажімо, відмова у роботі обладнання, технологічне порушення, - розповів Василь Поліщук.

Також  головний диспетчер ПАТ «Вінницяобленерго»  повідомив, що задля ефективної роботи диспетчери регулярно  підвищують свій  професійний рівень шляхом проведення щомісячних технічних навчань безпосередньо на виробництві, протиаварійних тренувань, курсових лекцій з підвищення кваліфікації у спеціалізованих навчальних закладах.

Поділитись: