Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Електропостачання дачного масиву, що на Бучми у Вінниці, відновлено. _0

Електропостачання дачного масиву, що на Бучми у Вінниці, відновлено.

26 серпня 2020

Про це повідомив директор комерційний АТ «Вінницяобленерго» в розмові з журналістами телеканалу «ВІТА».

- Ми розуміємо у яких складних умовах опинилися люди, які проживають на даній території. Після низки перемовин, в тому числі в міській раді, та з метою уникнення подальших складностей, ми пішли на поступки та вже на 11.30 годину ранку 26 серпня підключили дачні садиби до електромережі. Але це не вирішить питання остаточно. Відтепер необхідно буде вирішувати його індивідуально з власниками кожної садиби, які знаходяться в районі дачного масиву. Аби укласти з ними прямі договори, то це поки не представляється можливим,оскільки ми не маємо технічних можливостей їх обслуговувати, як садове Товариство, що офіційно ліквідоване з 2019 року. Якщо не буде кардинально вирішено питання щодо постачання електроенергії, то відключення від електропостачання буде знову. Щоб цього не сталося, садове Товариство повинно, насамперед, відновити свою діяльність, як юридичної особи. Це найпростіший шлях. Або вони можуть організувати спілку ОСББ, яка б виконувала функцію обслуговування ліній електромереж, підстанцій і самостійно робила розрахунки з селянами за спожиту електроенергію. Це найпростіший шлях, - прокоментував ситуацію Олексій Тарарака.

Нагадаємо, заборгованість споживачів дачного масиву, що по вул. Бучма у Вінниці, сталася перед постачальниками універсальної послуги – ТОВ «Енера Вінниця». За заявкою постачальника обленерго відключило дачників від електромережі. Але проблема з електропостачанням дачників виникла не лише через заборгованість. А й через те, що дачне Товариство, як громадська організація «СТ «Підлісне», ліквідовано з 2019 року і виконувати функцію юридичної особи, якій надавалась електрична енергія з боку постачальника ТОВ «Енера Вінниця», не може. В свою чергу АТ «Вінницяобленерго», як розподільча компанія, не має законних підстав надавати послугу з розподілу електроенергії неіснуючій юридичній особі. Детальний коментар директора комерційного АТ «Вінницяобленерго» Олексія Тарараки можна буде почути з новин телекомпанії «ВІТА», ефір яких відбудеться на даному каналі о 19.00 та 22.00.

Поділитись: