Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Енергетики долучилися до еко-проєкту «Перетворимо вторинну сировину в дерева»._0

Енергетики долучилися до еко-проєкту «Перетворимо вторинну сировину в дерева».

25 вересня 2020
Про це повідомила екологиня АТ «Вінницяобленерго», провідна інженерка виробничо-технічної служби (ВТС) Оксана Лукашевич.
- Метою даного проєкту, який вже успішно реалізовується у Вінниці завдяки організаторам з ТМ «Еко-Сервіс», є зменшення обсягу побутового сміття і збільшення кількості зелених насаджень. Проєкт реалізовується у Вінниці, але райони області могли б також до нього долучитися, як це зробили енергетики, а саме працівники ВТС та інших служб АТ «Вінницяобленерго». Зокрема Замостянських ЕМ, автоколони, дільниці з наладки і ремонту силового обладнання (ДНІРСО), цеху з ремонту електротехнічного устаткування(ЦРЕУ), ремонтно-будівельної дільниці (РБД). Усі разом ми доєдналися і днями провели свою акцію. Збирали використані ПЕТ-пляшки з майданчиків вищезазначених підрозділів, а потім передали їх організаторам еко-проєкту ТМ «Еко-Сервіс». До речі, вторинна сировина, яку можна переробити - це не тільки пластикові пляшки, а й макулатура, алюмінієві баночки, склобій, пластмаса, металобрухт, акумулятори. Для їх збору по Вінниці курсує спеціально облаштований «пересувний пункт» - екомобіль. Аби його викликати та передати відсортовану сировину, необхідно зателефонувати до сервісу за номером +38(098) 565 69 04 та записатися. Екомобіль приїздить у домовлений час за місцем призначення і приймає все, що назбирується і відсортовується. За накопичені від продажу вторсировини кошти буде придбано саджанці дерев. 19 жовтня цього року в рамках всеукраїнського проєкту «Озеленення України» їх висадять у нашій Вінниці, а згодом кожне деревце стане її живою окрасою, - розповіла Оксана Лукашевич.
Більш того, екологиня видала черговий номер інформаційного листка з охорони навколишнього природного середовища АТ «Вінницяобленерго». Його приурочила нині популярному вінницькому еко-проєкту та від імені служби ВТС закликала долучитися до такої важливої справи усіх небайдужих.
- Долучайтеся разом з нами! Грамотно сортувати відходи та перетворювати вторинну сировину в дерева - це круто! Дбаймо спільно про наше здорове майбутнє! З повагою, ВТС, - йдеться в черговому номері інформаційного листка з охорони навколишнього природного середовища АТ «Вінницяобленерго».
Додамо, з 2019 року на всіх майданчиках нашого підприємства встановлено власні контейнери, куди збираються використані ПЕТ-пляшки.
Поділитись: