Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Готуємось до Всесвітнього дня охорони праці_0

Готуємось до Всесвітнього дня охорони праці

21 квітня 2017

Щороку наприкінці квітня, а саме 28-го числа, відзначаться  Всесвітній день охорони праці. З цієї нагоди та згідно спеціальному наказу в ПАТ «Вінницяобленерго» проводиться певна підготовка та відповідні заходи. Їх мета, як і основної події,  привернути увагу суспільства, органів державної влади, об`єктів господарювання та громадських організацій до проблеми охорони праці, запобігти нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, - повідомив директор з охорони праці Товариства Володимир Віштак.

За його словами, цього року Всесвітній День охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці (МОП) відзначатиметься під девізом - «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

- Аби провести на належному рівні  Всесвітній День охорони праці в ПАТ «Вінницяобленерго» створено організаційний комітет. Свої організаційні комітети з підготовки та проведення заходів з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці діють і в усіх структурних одиницях Товариства. Згідно плану заходів, приурочених до цієї події, протягом квітня в усіх районних електромережах, їхніх службах, майстернях, дільницях, лабораторіях проводились і проводяться  перевірки стану охорони праці, здійснювались і будуть ще здійснюватись  відповідні заходи з усунення виявлених порушень.  Крім того, щочетверга ми проводимо  зустрічі  з трудовими колективами з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці тощо. У кожній структурній одиниці мають місце  стенди з тематикою про заходи безпеки праці. Також до Всесвітнього Дня охорони праці в СО проводяться  огляди – конкурси з охорони праці, підводяться  їх підсумки. За активну участь у проведенні такої події  визначаються  кращі працівники, керівники, голови цехових профспілкових комітетів, інженери з охорони праці, - розповів Володимир Віштак

Довідка:  Вперше Всесвітній день охорони праці відзначено у 2003 році. Однак ще раніше, у 1989 році, його провели американські і канадські робочі, як  День пам'яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу. Нині вони проводяться  у понад  ста країнах.  В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається щорічно згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року.

Додамо, що за даними Міжнародної організації праці (МОП), у середньому щороку на виробництві гинуть 400 осіб і 5 тисяч травмуються, зокрема більш ніж 1 тисяча жінок. Приблизно 500 працівників стають інвалідами. Тому  травматизм на виробництві, на жаль, залишається недостатньо усвідомленою проблемою нашого суспільства. Тож для її розв’язання потрібні  систематичні та всебічні зусилля. Добре, що керівництво та працівники ПАТ «Вінницяобленерго»  це розуміють.

Поділитись: