Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Маючи резерви – не забуваємо про економію_0

Маючи резерви – не забуваємо про економію

29 жовтня 2014

Осінньо-зимовий період вже почав випробувати на міцність як обладнання електромереж Вінниччини, так і його обслуговування. Саме в цей час, зазвичай, зростає навантаження в мережі, частішають негаразди в результаті можливих планових та аварійних відключень, ускладнюється процес усування пошкоджень.

Аби запобігти більшості негативних наслідків і забезпечити надійне та безперебійне електропостачання споживачам області, Товариством проведено комплекс планового обслуговування обладнання 0,4-110 кВ та відповідних мереж, – зазначає генеральний директор ПАТ “Вінницяобленерго” Андрій Поліщук.

Зокрtма, за словами Андрія Поліщука, виконані у повній мірі основні завдання по ремонту та модернізації обладнання, приведено до робочої дії наявні механізми та автотранспорт, підготовлено у штатному розкладі персонал з відповідними захисними засобами та спецодягом, і, з рештою, отримано паспорт готовності до проходження осінньо-зимового періоду максимальних навантажень.

А ще керівник Товариства наголошує, що віялових відключень електроенергії, якими було налякано населення нашої області ще на початку осені, поки не буде.

- Хоч і перебираємо доведені ліміти на 15-20%, особливо в години пікових навантажень, переважно, у вечірній час від 18-ої до 21-ої години, однак енергосистема справляється і необхідності в додаткових заходах її регулювання поки немає. Крім того, система має певні резерви. Щось вдається зекономити і за рахунок обмежень, які стосуються, передусім, підприємств області, – пояснює Андрій Поліщук.

Також, зі слів генерального директора, аби і надалі уникнути критичних ситуацій з постачанням електроенергії населенню, споживачі повинні суттєво зменшити її споживання, особливо в години пік.

- Через засоби масової інформації, оголошення в транспорті тощо намагаємося донести важливість цього питання до жителів області і зрозуміти, наскільки серйозною є проблема. Нині кожен ввімкнений побутовий прилад, кожна лампочка має значення! Наприклад, якщо, умовно кажучи, в ста тисячах помешкань в годину пік не вмикати електроводонагрівач чи мікрохвильову піч, то це дозволить зекономити по 2 кВт, а значить в загальному — 200 МВт. Тому енергетики області просять споживачів переглянути своє ставлення до споживання електроенергії, аби мати усі шанси не проводити холодні осінні та зимові вечори при свічках", – наголошує Андрій Поліщук.

Поділитись: