Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Нагороджено за відвагу та оборону рідної держави _0

Нагороджено за відвагу та оборону рідної держави

18 жовтня 2017

В управлінні ПАТ «Вінницяобленерго» відбулось урочисте вшанування героїв - наших сучасників, наших колег, які у тяжку для країни годину стали на її захист.  Це працівники Товариства – учасники Антитерористичної операції на сході України. Їх 17. В актовому залі Товариства бійців  зібрали на запрошення генерального директора Андрія Поліщука, який одразу у присутності  колективу управління оголосив мету зібрання.

- До нас сьогодні завітав представник дружньої нам громадської організації, а саме «Спілки офіцерів силових структур та інших військових формувань», генерал Володимир Новак, з дуже почесною місією. Він прибув до нас з нагородами Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна». І ці почесні відзнаки заслужено знайшли своїх героїв серед нас. Це наші з вами колеги, різного віку, з різними життєвими історіями і уподобаннями. Це наші козаки, які захищали неньку-Україну, продемонстрували свою відвагу і мужність. Я пишаюся вами, хлопці, і тим, що ви  працюєте у нашому колективі, що ви нас не підвели на фронті і не підводите на своїх робочих місцях. Дякую вам,  - сказав  Андрій Поліщук.

Далі  слово надали генералу Володимиру  Новаку.  

- Маю честь виконати почесну місію і вручити спочатку дві нагороди – медаль «ЗА ВІДВАГУ». Нею  удостоєно електромонтера з експлуатації розподільчих мереж Гайсинських ЕМ Володимира Карпуся та інженера-програміста Піщанських електромереж Вадима Свідзінського. Це Вам, бійці, як пише наказ Всеукраїнського об’єднання «Країна» - за особисту мужність і відвагу, що були проявлені під час виконання бойових дій у зоні АТО. Також за поданням нашої спілки нагороджуються ще 15 ваших працівників медаллю «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ». Як голосить витяг з наказу - «за стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку, що були виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань у зоні проведення АТО, - промовив  генерал Володимир Новак  і  разом з Андрієм Поліщуком приступили  до вручення нагород.

Тож медаль «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ» заслужено отримали: електромонтер Хмільницьких ЕМ Сергій Василишин, електромонтер Могилів-Подільських ЕМ Юрій Волинець, електромонтер Жмеринських ЕМ Віталій Благой, водій Погребищенських ЕМ Сергій Бойко, водій Замостянських ЕМ Сергій Болтак, електромонтер Літинських ЕМ Володимир Дацюк, водійавтоколони служби транспорту і логістики Микола Комар, електромонтер ОВБ Немирівських ЕМ Руслан Короленко, майстер Козятинських ЕМ Олександр Мазур, електромонтер Липовецьких ЕМ Юрій Мількевич, водій ОВБ Бершадських ЕМ Віктор Мордач, інженер з технічного аудиту Калинівських ЕМ Олександр Панасюк, електромонтер Чечельницьких ЕМ Олег Савченко, старший майстер Тульчинських ЕМ Олександр Юрківський, електромонтер Теплицьких ЕМ Микола Денисюк.

Потім були вітання героям, серед яких і музичне від журналістки обласного радіо, авторки власних пісень та співачки-барда Тетяни Скомаровської. Після невеличкої концертної програми ще організували фотосесію, зробили з героями світлини на згадку.  Також вдалося  поспілкуватися із деякими учасниками АТО,  а саме Олегом Савченком, Володимиром Карпусем, Олександром Мазуром,  Віктором Мордачем. Дізналися, що Олег Савченко і Володимир Карпусь  на фронті були саперами, воювали під Горлівкою у першу та п’яту хвилю мобілізації відповідно. Олександр Мазур за повісткою  четвертої хвилі 11 місяців прослужив у Кримському Луганської області. Віктор Мордач потрапив в АТО з перших днів ведення там бойових дій. Майже рік  ніс службу разом із своїм залізним “другом”- КАМАЗом на дорогах Донеччини. Якщо за 24 роки мирної роботи як водій-електрик намотав на ньому та інших машинах чимало кілометрів шляху, то  на фронті, як сержант відділення управління взводу забезпечення гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, мусив  це робити на понівечених війною дорогах. Говорити і пригадувати про час, що прослужили у зоні АТО, хлопцям важко. Втім, справжні герої, як правило, небагатослівні. На запитання, що треба для того, аби війна на сході припинилася і настав мир, відповів за всіх Віктор Мордач. І побратими з тим одностайні в думці.

- Просто треба бути патріотами, якби пафосно це не звучало. Треба бути достойними своїх дідів і прадідів. І щоб над тим нарешті замислилися  владні мужі, які приймають зверху не ті, що потрібно для миру, закони. Ми вже свій обов’язок, як прості воїни, виконали. Тепер настав їх час. Тепер вони мусять це зробити. І не на словах, а довести реальними справами, мудрими рішеннями і власною відповідальністю, - сказав  Віктор Мордач.

Ось такі вони, наші колеги, наші герої. Вітаємо їх з нагородами!  Знайте, шановні, ви – совість нашого колективу. Хрещені бойовим духом, поєднанні фронтовим братством з першої хвилі в АТО і донині,  і на все подальше життя. Нехай воно буде для вас, ваших родин і для всіх українців мирним, успішним, процвітаючим! Будьте здоровими у щасті, добрі і злагоді.

 

Поділитись: