Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Огляд модернізованої підстанції «Гнівань» ПС 110/35/20/6 кВ_0

Огляд модернізованої підстанції «Гнівань» ПС 110/35/20/6 кВ

12 серпня 2019

Днями директор технічний Віктор Степанець та директор з охорони праці Володимир Віштак відвідали Тиврівський район. Побували на  підстанції «Гнівань» ПС 110/35/20/6 кВ, що підпорядкована Тиврівській дільниці Замостянських ЕМ. Оглянувши усі робочі ділянки підстанції, поцікавилися у чергового оперативно-диспетчерської групи Едуарда Шатова, як змінилися умови праці після реконструкції, чи справляються з виробничими завданнями, які дещо ускладнилися з появою нового технічного обладнання. Зокрема йдеться про сучасні автоматизовані електролінії, які облаштовані вимикачами європейського зразка, так званими реклоузерами.

За словами Віктора Степанця, завдяки саме таким технічним засобам значно збільшується надійність та ефективність електропостачання.

- Застосування реклоузерів дозволяє, насамперед, вдосконалити роботу розподільної мережі 6-10 кВ, а також проводити подальшу модернізацію мережі з метою підвищення надійності електропостачання. Наприклад, якщо на лінії електропередач сталося аварійне вимкнення, то черговий диспетчер тепер зможе самостійно без допомоги оперативно-виїзної бригади відновити робочий стан повітряної лінії шляхом дистанційного перемикання на резервні лінії. Також на підстанції бачимо комплектно-розподільчі пристрої напругою 20 кВ (КРПЗ). Це досить високотехнологічне та якісне обладнання, що виготовлене за останніми розробками в області автоматизації енергетики. Така технічна комплектація робить підстанцію дуже компактною і мобільною, - розповів про роль нового обладнання директор технічний під час оглядин виробничого енергооб’єкту.

Також у ході оглядин підстанції Віктор Степанець і Володимир Віштак поцікавилися ще й питаннями охорони праці, грамотного застосування техніки безпеки на робочому місці. Аби пересвідчитися у правильності використання засобів безпеки – перевірили їх наявність та готовність персоналу до роботи в аварійних умовах.

Додамо, модернізація підстанції «Гнівань» ПС 110/35/20/6 кВ - це перший етап потужного проекту АТ «Вінницяобленерго», який пов’язаний з реконструкцією Гніванського енерговузла. Процес з його реалізації розпочато у 2016 році. Даний проект є пілотним і поки єдиним за своєю суттю на теренах України. Більш детально про це можна дізнатися за посиланням: http://www.voe.com.ua/…/rekonstrukciya-elektromerezh-gnivan…

Щодо підстанції «Гнівань» ПС 110/35/20/6 кВ , то в оновленому стані вона почала діяти торік.

Поділитись: