Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Оновлені об'єкти енергетики служитимуть довго _0

Оновлені об'єкти енергетики служитимуть довго

10 серпня 2016

Життя б зупинилося, коли у ньому нічого не оновлювати. В усіх його сферах час від часу відбувається цей процес, у тому числі й енергетичній. 

Реконструкція повітряних ліній із заміною опор, реконструкція кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, генеральні та поточні ремонти інших енергооб'єктів,  підпорядкованих ПАТ “Вінницяобленерго” -  все це було, є і залишиться актуальним. Так стверджують керівники Товариства на чолі з генеральним директором Андрієм Поліщуком. Рейд  прес-групи до лівобережної частини  Вінниці у тому переконав. Разом із очільником СО “Вінницькі ЕМ”  Віталієм Ковальчуком і старшим майстром повітряних ліній даного підприємства Михайлом Ковалем оглянули один із об'єктів, що перебуває у стадії реконструкції. 

- Ми з вами на  вулиці Кооперативній. Тут повним ходом триває реконструкція. Міняється повністю лінія - 0,4-10 кВ.  Подібні роботи нині відбуваються і на прилеглих у вулицях - Кузнєцова, Тропініна, Бучми, 2- му провулку Топольського. 5 вулиць із загальною протяжністю повітряних ліній у 4, 5 км. Старі лінії демонтуються, на їх місце зводяться нові - ізольовані, більш безпечні, замість дерев'яних встановлюються і нові залізобетонні опори. Роботи на цьому об'єкті маємо завершити в строк, ближче до жовтня, як і планувалося. Також тут ще встановимо розгрузочну підстанцію, адже мали чимало нарікань від споживачів щодо заниженої  напруги струму в електромережі. Як бачите, зараз працює бригада  підрядчиків на чолі з виконробом Юрієм Олексійчуком.  Хлопці відповідально поставилися до роботи, тож маємо позитивний результат. Щодо інших районів Вінниці, то  на черзі реконструкція повітряних ліній на Кореї, нині проект на стадії затвердження. В найближчій перспективі - заміна і низки кабельних ліній. Згідно Інвестиційної програми  мінятимемо саме ті ліні, які найбільш пошкоджені. Звичайно, для міста Вінниці, цьогорічний обсяг заміни повітряних ліній у 4,5 км - це дуже мало.   Раніше він дорівнював 10-ти, а то і більше - 15 км. Дуже сподіваємося, що Інвестиційна програма на 2017 рік дозволить нам, енергетикам  Вінниці, реалізувати всі задуми,  - детально розповів  Віталій Ковальчук.

Поточні роботи з реконструкції мереж ПАТ “Вінницяобленерго” як у Вінниці, так і в районах області  проводяться відповідно до Інвестпрограми - 2016 Товариства.  Вона була затверджена і контролюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Згідно неї у загальній кількості до кінця року буде замінено 13, 7 км ліній електропередач, реконструйовано 8 трансформаторних підстанцій 35-110 кВ. Про це згодом повідомив директор з капітального будівництва та інвестицій Товариства Григорій Железнов. За його словами, вже сформовано Інвестпрограму - 2017, яка нині на погодженні у Мінпаливенерго та Держенергонагляді.

- У ній конкретно закладено кошти на оновлення об'єктів енергетики Вінниччини, а саме: у м.Вінниця на реконструкцію 4,2 км  кабельних ліній 10кВ та у районах області на реконструкцію 54,18 км повітряних ліній 0,4 кВ. Також, згідно програми, плануємо до  заміни 8 підстанцій 110 кВ і 15  підстанцій 35 кВ. У залежності від надходження коштів кількість енергооб'єктів, які потребують нагального ремонту чи заміни може змінюватися, - доповнив Григорій Железнов.

Поки енергетики займаються реконструкцією і будують плани на майбутнє, вінничани з вулиці Кооперативної вже дали свою оцінку їхній діяльності.

- Тепер на нашій вулиці все нове: і опори, і електропровід,  бо раніше, особливо взимку, частенько зникало світло,  проводка ж  була стара, через те замикала. Боялися, що станеться пожежа. Тепер все добре. Я задоволений.  Щоправда, довелося відчути деякі незручності у побуті  під час реконструкції. За графіком, а то і без нього вимикалася електроенергія. Але нічого, то ж заради корисного діла  все робилося, - подякував енергетикам за  працю  у ході  розмови з ними місцевий житель Анатолій Карпенко.

Якщо результат радує тих, хто на це очікував, значить,  енергетики працюють недаремно і оновлені об'єкти служитимуть довго.

Поділитись: