Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Попереджаємо про небезпеку біля водойм_0

Попереджаємо про небезпеку біля водойм

06 липня 2020

Літо – пора відпочинку біля озер, річок, ставків, які є улюбленими місцями, зокрема, рибалок. Звертаємось до них із застереженням: будь ласка, будьте уважними під час риболовлі, адже чимало водойм знаходяться неподалік повітряних ліній електропередач (ЛЕП). Завжди пам’ятайте про безпеку і нагадуйте про це іншим!

Не забувайте, що розмахуючи вудкою можна легко дістати нею дротів ЛЕП і це дуже ризиковано для життя! Завжди зважайте на той факт, що відстань від натягнутих дротів до землі становить 7 метрів (у межах населених пунктів) та 6 метрів за їхніми межами у важкодоступних містах, а довжина вудочок сягає від 4 до 10 метрів. До того ж, сучасні вудки виготовляють із вуглепластику. Цей матеріал є провідником електричного струму.
Небезпечно також підіймати вудки під час переміщення під лініями електропередач. Щоб уникнути наближення і випадкового дотику до проводів слід переносити їх не вгорі, на плечах, а опустити донизу і нести у руці паралельно землі.
Крім того, смертельного удару можна зазнати і без дотику до струмоведучих частин, оскільки при підвищеній вологості повітря біля водойм значно зростає небезпека ураження електричним струмом.
Шановні, будьте пильними, не допускайте необережних рухів у випадках, коли рибалите поруч чи неподалік від ЛЕП. Дотримуйтеся вимог попереджувальних та заборонних плакатів, якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах. Старайтесь рибалити у більш безпечних місцях, подалі від ЛЕП.
Пам’ятайте, у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв риболовля взагалі ЗАБОРОНЕНА!
Бережіть себе та життя ближніх і будьте здорові!

Поділитись: