Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Попереджений - значить убезпечений!_0

Попереджений - значить убезпечений!

01 вересня 2015

Днями в Немирові відбулась нарада з головними інженерами та інженерами з охорони праці структурних одиниць  ПАТ „Вінницяобленерго” за участі представників територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.

Про це повідомив директор з охорони праці Товариства Сергій Козак.

Зокрема поінформував, що  з погодження  генерального директора ПАТ “Вінницяобленерго” Андрія Поліщука та  в.о. начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області Володимира Боковця вирішено щотижня проводити спільні кущові наради із структурними одиницями Товариства щодо питань  стану виробничого травматизму в Товаристві та в електроенергетичній галузі  під час експлуатації повітряних ліній електропередач, організації безпечного виконання робіт в діючих електроустановках, підключення суб-споживачів до електричних мереж основного споживача тощо.

Для цього було розроблено  відповідний графік нарад, перша з яких якраз і відбулася в Немирові. В ній, зокрема,  взяли участь головний державний інспектор територіального управління Держгірпромнагляду  у Вінницькій області  Олег Ковель,  заступник начальника охорони праці ПАТ “Вінницяобленерго” Павло Котик, начальник ВТС Товариства Тетяна Панасюченко, заступник головного інженера Товариства Олександр Серб,  головні інженери та інженери з охорони праці шести структурних одиниць Товариста, а саме Немирівських, Іллінецьких, Оратівських, Липовецьких, Погребищенських та Тульчинських електромереж. На початку наради мною був зрозбений детальний аналіз нещасних випадків, які мали місце протягом поточного року  в енергетичній галузі  загалом  і  на нашому підприємстві зокрема.  Так,  на жаль,  у нас стався 1 нещасний випадок, коли один із працівників Товариства  під час виконання своїх професійних обов'язків необережно повівся з технічним засобом - болгаркою, внаслідок чого  отримав травму ока  та втратив 70% працездатності. Варто наголосити, що  головні інженери і надалі мають  нести особисту відповідальність за підготовку працівників електромереж і проведення навчань з техніки безпеки на виробництві.

Щодо нещасних випадків серед населення, то на відміну від попереднього, 2014 року, цьогоріч їх не маємо.  Вважаю, що саме через проведення нами відповідної навчальної та роз’яснювальної роботи, користь якої беззаперечна,- розповів директор з охорони праці Товариства.

Також Сергій Козак зазначив, що з настанням 1 вересня  з боку Товариства посилюється увага до навчальних закладів Вінниччини. 

- З ініціативи Товариства, як правило, активно задіюється наочна агітація щодо попередження нещасних випадків. Так, наприклад, плакатом “Електробезпека” та журналом “Енергетика очима дітей” ми ще торік забезпечили кожну школу нашої області та м.Вінниця. Крім того, наші фахівці, а саме майстри, інспектори з охорони праці,  регулярно проводять зустрічі з дітьми та молоддю в  усіх навчальних закладах області,  ознайомлюють їх з правилам безпечного поводження з електроприборами і таке інше. Також постійно спілкуємося з освітянами, з батьками дітей, проводимо з ними спільні наради, читаємо відповідні лекції, наголошуємо на важливості  дотримання елементарних і простих заходів безпеки, які вберігають найцінніше, що є в людини - життя,  - додав Сергій Козак.

А ще директор з охорони праці Товариства повідомив, що наступна нарада з головними інженерами та інженерами з охорони праці структурних одиниць  ПАТ „Вінницяобленерго” за участі представників територіального управління  Держгірпромнагляду у Вінницькій області відбудеться вже завтра, 2 вересня,  в Томашполі на базі СО “Томашпільські ЕМ”.

Поділитись: