Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про аварію, що знеструмила пів Вінниці та забрала людське життя._0

Про аварію, що знеструмила пів Вінниці та забрала людське життя.

25 червня 2021
Сьогодні об 11.20 в результаті технологічного пошкодження в електромережах АТ «Вінницяобленерго» відбулось знеструмлення низки підстанцій ПС-110/10 кВ, що живлять м. Вінниця. Без світла опинилася значна частина обласного центру. Причиною стала звичайна людська безпечність, яка призвела не лише до аварійної ситуації в електромережі, але й, на превеликий жаль, до трагічного наслідку - втрати життя.
А саме, на окружній дорозі в сторону Тяжилова між ПС 110 кВ «ВЗТА» та ПС 110 кВ«Водоканал» під час вантажно-розвантажувальних робіт сторонніми особами з використанням важкопідйомної техніки в межах охоронної зони ЛЕП-110 кВ відбулось наближення підйомного крану на недопустиму відстань до лінії електропередач. В наслідок відбулось пошкодження проводу електролінії (ПС «Західна» - ВЗТА) і вимкнення п’яти підстанцій ПС-110 кВ, що живлять споживачів майже половини міста Вінниця. Та найстрашніше - загинула людина, під керівництвом якої проводились вантажно-розвантажувальні роботи.
- Щиро співчуваємо родині загиблого. І вкотре просимо усіх жителів Вінниці та області бути максимально уважними, дотримуватися правил робіт в охоронних зонах електромереж. Безпечне поводження з електрострумом не пробачає помилок! Будь ласка, будьте обачливі, бережіть себе та життя оточуючих! - наголошує генеральний директор АТ «Вінницяобленерго Андрій Поліщук, який побував на місці трагічного випадку та взяв роботи з відновлення електропостачання під особистий контроль.
Вже на 15 годину дня аварійними бригадами обленерго електропостачання було відновлено у більшості знеструмлених районів. За словами директора технічного Товариства Віктора Степанця, решту під’єднають до електромережі до 20-ої години поточної доби.
Поділитись: