Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про роботу контролерів під час адаптивного карантину_0

Про роботу контролерів під час адаптивного карантину

25 січня 2021
Чи мають право контролери обленерго під час адаптивного карантину проводити перевірку електролічильників?
З таким питанням часто звертаються наші побутові споживачі.
Відповідаємо.      
Згідно положень глави VI Кодексу комерційного обліку електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №311 (зі змінами), оператор системи розподілу електроенергії, яким являється АТ «Вінницяобленерго», зобов’язаний проводити не рідше одного разу на шість місяців контрольний огляд та не рідше одного разу на три роки технічну перевірку вузлів обліку у споживачів відповідно до затверджених графіків за місцем провадження господарської діяльності з розподілу/передачі електричної енергії.     
Власники вузлів обліку, а також суб’єкти (власники), які контролюють електроустановки, об’єкти або окремі елементи об’єкта, територію (приміщення), де встановлені вузли обліку, зокрема, споживачі, зобов’язані забезпечити безперешкодний доступ уповноваженим представникам контролюючих органів для проведення контрольного огляду та/або технічної перевірки вузлів обліку.
Під час кожної перевірки вузлів обліку представники сторони, що її здійснюють (контролери), зобов’язані надавати документи, видані організацією, де вони працюють, про підтвердження їхніх повноважень.
Щодо недопуску. Якщо протягом двох розрахункових періодів уповноважені представники ППКО/оператора системи розподілу або електропостачальника не мали доступу до вузла обліку споживача, вони направляють споживачу поштою повідомлення про дату наступного відвідування. Якщо після цього споживач не надав доступу до вузла обліку, цей факт фіксується актом про недопуск. Один примірник акта про недопуск має бути особисто вручений під підпис споживачу або відправлений поштовим зв’язком рекомендованим листом із повідомленням про вручення поштових відправлень. Складений акт про недопуск споживачем до вузла обліку є підставою для проведення відключення від електропостачання у порядку, визначеному Правилами роздрібного ринку електричної енергії, якщо протягом п’яти робочих днів від дня отримання акта про недопуск споживач не забезпечить представникам ППКО/електропостачальника/оператора системи доступ до свого об’єкта або не узгодить з ними дату проведення робіт.
Введення в Україні карантину для запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) не знімає з АТ «Вінницяобленерго» дотримання вимог здійснення ліцензованої діяльності з розподілу (передачі) електричної енергії. Представники Товариства (контролери) виконують свої посадові обов’язки, зокрема контрольний огляд засобу комерційного обліку у побутових споживачів, згідно затверджених графіків та при наявності посвідчень і захисних масок.
На фото: контролер енергонагляду III групи (Хмільницькі ЕМ) Олена Янкова. 
Поділитись: