Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Рано чи пізно, а борги треба сплачувати_0

Рано чи пізно, а борги треба сплачувати

20 листопада 2019

«Зобов’язати КП «Вінницяоблводоканал» сплатити на користь АТ «Вінницяобленерго» заборгованість за спожиту електричну енергію із врахуванням штрафних санкції в сумі 25,6 млн.грн.». Саме таким рішенням завершилося вчорашнє засідання Господарського суду за позовом АТ «Вінницяобленерго» до КП «Вінницяоблводоканал».

За словами директора с правової роботи Товариства Руслана Кравця, «на жаль, але останнім часом багаторічний партнер став проблемним».

- Господарські відносини нашого Товариства з КП «Вінницяоблводоканал» тривають протягом багатьох років. Увесь час ми намагались іти один одному на поступки і вирішувати поточні проблеми взаємовигідними шляхами. Так намагались зробити і в даній ситуації. Борг КП «Вінницяоблводоканал» переважно накопичувався протягом 2016-2018 років. На початок жовтня 2019 року заборгованість за спожиту електричну енергію становила понад 63 млн. грн. З метою уникнення обурення громади та запобіганню техногенних наслідків, шляхом відключення об’єктів КП «Вінницяоблводоканал» від електроенергії, прийнято рішення про надання можливості реструктуризації наявного боргу. Після численних перемовин з керівництвом водоканалу, нашими неодноразовими поступками в питанні виплати довгострокового боргу, а також за фінансової підтримки обласної та міської влад, КП «Вінницяоблводоканал» таки вдалося частково повернути заборговане. На сьогоднішній день загальна сума боргу становить понад 57 млн. грн. Враховуючи те, що виконання договірних умов щодо реструктуризації боргу керівництвом водоканалу неодноразово порушувались та з огляду на відсутність інших шляхів, спрямованих на вирішення даного питання, ми змушені були звернутися до Господарського суду за захистом прав та інтересів нашого Товариства. З огляду на доведеність законних вимог, судом прийнято рішення про їх задоволення. Погашення заборгованості КП «Вінницяоблводоканал» має відбутися після набрання рішення суду законної сили, - повідомив Руслан Кравець.

Нагадуємо, що датою виконання угоди щодо реструктуризації заборгованості КП «Вінницяоблводоканал» перед АТ «Вінницяобленерго», згідно договору, є 28 грудня 2019 року.

Поділитись: