Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Розчистка трас повітряних електроліній – це важливо!_0

Розчистка трас повітряних електроліній – це важливо!

15 вересня 2020
Протягом восьми місяців поточного року в області розчищено майже 300 км трас повітряних ліній електропередач напругою 35 кВ та110 кВ.
Про це повідомив заступник директора технічного з високовольтних мереж АТ “Вінницяобленерго” Володимир Степанчук. За його словами, енергетики Вінниччини тримають пов'язані з цим заходи на особливому контролі. Адже від цього залежить безпека життя людей і надійність роботи електромереж.
- Служба ліній електропередач 35 кВ і вище щоденно та по всій області займається розчисткою трас електроліній під напругою 35 кВ та 110 кВ. Для того маємо 9 лінійних бригад та відповідну техніку. Так за вісім місяців поточного року вже розчищено 142,18км трас ПЛ-110 кВ (при плані 105,45 км) та 131,77 км ПЛ-35 кВ (при плані 107,9 км). Чистка трас електроліній проводиться, насамперед, для підвищення надійності роботи електромереж. Також щоб не допустити нещасних випадків через ураження електричним струмом, попередити пошкодження електроліній. Велике значення розчистка трас має для зниження технологічних втрат в електромережі. Тому слідкуємо за цим процесом ретельно і виконуємо завдання сумлінно. Щодо організації роботи з розчищення трас електроліній, то в усіх районах електромереж розробляються відповідні графіки. Вони, в свою чергу, доводяться до місцевих органів самоврядування області та населення. Якщо належить проводити розчистку трас у лісовій зоні або посадках та ярах, то узгоджуємо план наших робіт з відповідними інстанціями, а саме з «Віноблагроліс» та ДП «Вінницький лісгосп», - розповів Володимир Степанчук.
Поділитись: