Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Розчистка трас повітряних ліній – це необхідність. _0

Розчистка трас повітряних ліній – це необхідність.

17 червня 2021
Технічні служби АТ «Вінницяобленерго» тримають пов'язані з тим заходи на особливому контролі, адже від цього залежить безпека життя людей і надійність роботи електромереж. Щороку на території  нашої області енергетики розчищають тисячі кілометрів повітряних ліній.
Днями одна з лінійних бригад Тульчинської дільниці Тульчинських ЕМ (старший майстер - Олександр Дацишин) провела розчистку траси ПЛ 10 кВ Ф-6 ПС 110/10 кВ "Суворівська". За словами в.о. головного інженера  СО " Тульчинські ЕМ"  Володимира Красножона, розчистка трас повітряних ліній в зазначеній структурній одиниці проводиться повсякчас та згідно графіка планових робіт.
  • Обрізка гілок кущів та дерев, що ростуть в охоронній зоні під лінією проходження повітряних ліній чи в небезпечній близькості з ними, які можуть спричинити пошкодження мереж і - це важливий процес. Він проводиться з метою підвищення надійності роботи електромереж. Також щоб не допустити нещасних випадків через ураження електричним струмом, попередити пошкодження електроліній. Велике значення чистка трас розподільчих повітряних ліній має для зниження технологічних втрат. Планові щомісячні показники з розчистки по Тульчинським ЕМ в середньому становлять до 13 км ПЛ 10 кВ та до 30 км  ПЛ 0,4 кВ. Наприклад, тільки працівниками Тульчинської дільниці за два тижні червня  вже розчищено 4,7км ПЛ 10 кВ та 10км ПЛ 0,4 кВ, - зазначив Володимир Красножон.
На фото - бригада Тульчинської дільниці під час виконання виробничого завдання. Керівник робіт – електромонтер Володимир  Сільченко,  гр.4 . Члени бригади: електромонтери Сергій Сорока, гр.4 (працівник платформи автовишки, бензопильщик), Володимир Клименко, гр.3 (працівник платформи автовишки), Сергій Федоров,  гр.2 (машиніст автовишки АП-17).
Поділитись: