Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Роздрібний ринок електроенергії: регулювання навмання?_0

Роздрібний ринок електроенергії: регулювання навмання?

22 червня 2017

Такою була назва «Круглого столу», який відбувся сьогодні у Вінниці. Організатори заходу,  а це незалежний  аналітичний  центр BRDO, міністерство економічного розвитку та Державна регуляторна служба України,запросили представників влади, бізнесу і громадськості  з метою обговорення актуальних проблем регулювання ринку електроенергії.  Від ПАТ «Вінницяобленерго» участь у заході взяв в.о. заступника директора технічного з перспективного розвитку ПАТ "Вінницяобленерго" Олег Казьмірук.

- Вважаю, що даний захід  - дуже необхідний. Він просто на часі. Також добре те, що він пройшов  у  форматі: влада - бізнес - громада. По-суті, відбувся ефективний діалог зацікавлених сторін. Зокрема під час нього наголос ставився  на багатьох актуальних галузевих питаннях: говорили про якість передачі електроенергії, проблеми модернізації  мереж через недофінансування державою тощо. Більш детально зупинилися на питаннях,  що виникають на етапі підключення середнього бізнесу до мереж електропостачання, а саме споживачів електроенергії від 160 кВт. Згідно сучасного законодавства, а саме статті №21 нового Закону України "Про ринок електричної енергії України", де йдеться про сам процес підключення до електромереж, то дана стаття  набере чинності  лише через  9 місяців. І виходить, що увесь цей час ми просто не можемо підключати споживачів від бізнесу  до електроенергії.  Це, дійсно, велика проблема! Тому добре, що під час «Круглого столу» її детально обговорили, а  представники  влади все це почули. У ході діалогу з ними, а також з іншими учасниками зібрання, вдалося сформувати спільні пропозиції щодо ринку електроенергії . Також буде добре, якщо до них у подальшому, прислухаються і законодавці, - поділився враженням від події  Олег Казьмірук.

Більше детально про «Круглий стіл» у Вінниці - «Роздрібний ринок електроенергії: регулювання навмання?»  читайте і дивіться тут:

https://www.facebook.com/forbizproject/?fref=ts

https://www.facebook.com/brdo.ukraine/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Поділитись: