Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Семінар-презентація для енергетиків від ПРАТ “Енсто Україна”_0

Семінар-презентація для енергетиків від ПРАТ “Енсто Україна”

04 квітня 2018

В управлінні Товариства відбувся семінар – презентація, яку провели представники ПРАТ “Енсто Україна”. Ця компанія добре відома на світовому і вітчизняному ринку електротехнічної продукції. Доповідачі від ПРАТ “Енсто Україна”, а саме технічний директор напрямку Utility Networks Віктор Відзіговський та комерційний директор напрямку Utility Networks Олена Кудрявцева, розповіли присутнім на семінарі керівникам технічних підрозділів нашого Товариства, головним інженерам електромереж, інженерам ВТГ  електромереж та фахівцям служб і відділів підрозділів з технічної діяльності управління про обладнання та нові розробки своєї компанії. Зокрема пропонувались технічні рішення для повітряних ліній з самонесучим ізольованим проводом 0,4-35 кВ, для розподільчих мереж напругою 6-35 кВ, кабельних ліній -10-35 кВ з універсальними можливостями тощо.

Особливий інтерес у енергетиків викликали інтегровані комплекси виробів компанії ПРАТ “Енсто Україна” і рішення щодо їх застосування та встановлення на різних повітряних лініях. Такі комплекси створюються з використанням неізольованих проводів, захищених проводів і універсальних кабелів, а розробляються відповідно до місцевих умов та відповідають усім необхідним вимогам. До того ж, подібне обладнання розроблялося і випробувалося у тісній співпраці з підприємствами електромережевого комплексу.

Зацікавила також пропозиція “Енсто Україна” щодо комплексного рішення для підземних кабельних мереж напругою 1-42 кВ. Механічні та електричні властивості даних розробок лабораторно випробувані і дозволяють витримувати найрізноманітніші складні умови.
Привернуло увагу присутніх на семінарі – презентації й нове рішення копанії для мереж середнього класу напруги. Це універсальні кабелі типу EXCEL / FXCEL і AXCES. Вони мають самонесучу конструкцію і призначені спеціально для прокладки по стандартним опорам повітряних ліній. Крім того ще можуть бути прокладені у землі й у воді.

- Рішення з універсальним кабелем EXCEL / FXCEL і AXCES забезпечує цілковиту свободу у виборі кабельних трас. Легка, всього 830 кг / км, проста конструкція дозволяє здійснювати прокладку навіть в умовах обмеженого простору. Допускається сумісний підвіс з низьковольтними і телекомунікаційними лініями, - наголосив про переваги новинки Віктор Відзіговський.

Також, за словами доповідачів від ПРАТ “Енсто Україна”, використання універсального кабелю дозволяє істотно знизити і експлуатаційні витрати: запасу міцності достатньо навіть щоб витримати повалені дерева, а повноцінна ізоляція знижує кількість аварій, викликаних торканням до гілок дерев і тваринами.

- Компанія «Енсто Україна» вразила багатьма своїми розробками, зокрема, щодо рішень підвищення якості електропостачання. Наприклад, її фахівцями створено пристрій для підвищення рівня напруги віддалених споживачів 0,4 кВ - Ensto Voltage Booster. І це не єдине, що потребує уваги і варте практичного застосовування у нашій галузі. Семінар видався змістовним, цікавим і, вважаю, досить корисним для наших працівників, - висловив власне враження від заходу директор технічний Товариства Віктор Степанець.

Поділитись: