Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Слава нашим ЗАХИСНИКАМ!_0

Слава нашим ЗАХИСНИКАМ!

06 грудня 2018

ПАТ «Вінницяобленерго» має 47 учасників бойових дій в колишній зоні АТО та нині в зоні ООС. Одинадцять наших хлопців несуть там службу за контрактом із Збройними Силами України. Насправді кожен з них має мирну професію, але війна додала за плечі ще й інший досвід, а саме вміння захищати рідну землю. І захищати не на словах! Це означає в короткий строк навчитися, а потім в реальному часі взяти до рук зброю і відбиватися від окупанта, коли на більшій території країни люди про це навіть не думають, займаючись звичними мирними справами. Це означає під пекельними артобстрілами подумки прощатися із життям і, водночас, не думати про себе, рятуючи поранених побратимів, а потім ще й мерзнути під зливами чи сніжними навалами в окопах лугансько-донецьких степів. Хтось з енергетиків потрапив на фронт по мобілізації з першого дня неоголошеної війни, хтось пізніше, а хтось взагалі пішов добровольцем.
Так хочеться згадати про кожного і сказати: «Колеги, ви справжні чоловіки, ми пишаємося ВАМИ!!! Ви наші герої і маємо за честь бути з вами знайомими».
Наприклад, в Літинських ЕМ працює майстром ІІ групи бригади по заміні та експлуатації засобів обліків Сергій Маркуш. Днями він повернувся з Житомирського полігону де протягом місця у складі оперативного резерву першої черги проходив спецнавчання. В разі нової хвилі мобілізації готовий доєднатися до лав захисників Збройних Сил України в якості оператора-наводчика 79-ої Миколаївської десантно-штурмової бригади. Має вже неабиякий військовий досвід: з березня 2015 року до травня 2016 року за четвертою хвилею мобілізації перебував на фронті. На одному з фото Сергій зі своїм чотирилапим другом Флойдом, якого врятував тоді на Луганщині та привіз до рідної Вінниччини. Тепер не розлучаються.
В Літинських ЕМ працюють також електромонтер Володимир Дацюк і водій Олександр Мовчан. Обидва також пройшли загартування на передовій в зоні АТО.
- Йшли туди без вагань. Володимир по мобілізації, а Олександр, як доброволець, і був там командиром роти. Всі хлопці – справжні професіонали: надійні, відповідальні, як у житті, в роботі, так, з’ясувалося,і в бою. Війна, звісно, їх змінила, загартувала, і, як на мене, навчила більше цінувати життя. Весь колектив Літинських електромереж дуже пишається хлопцями. Це приклад справжніх і мужніх чоловіків, - розповів про героїв директор СО «Літинських ЕМ» Борис Токар.
Є свої герої і в Барських ЕМ. Скажімо електромонтери Леонід Коновалюк, Микола Коберник та сторож Григорій Кухар. Вони також учасники бойових дій в зоні АТО. Крім того мають барчани і своїх активних волонтерів, без допомоги яких на передовій воїнам просто не вижити. Саме завдяки волонтерам громадянське суспільство стало рушійною силою в державі. Величезний волонтерський досвід за майже 5 років війни набули директор Барських ЕМ Вячеслав Мельник та електромонтер Володимир Маліцький. Щира подяка їм за це!
Пишаються своїми героями – учасниками бойових дій на Донеччині та Луганщині – і в Гайсинських електромережах. Це електромонтери Василь Никитюк, Володимир Карпусь, Дмитро Огородник, Родіон Лета.
- Всі хлопці, окрім Василя Никитюка, повернулися до мирної праці. А от наш Василь Петрович з 2015 року незмінно на бойовому посту: забезпечує надійне електричне постачання військово-польовому шпиталю поблизу Донецька. Дуже хвилюємося за нього, чекаємо швидкого повернення з перемогою, здоровим і неушкодженим. Знаєте, так хочеться, щоб скрізь був мир і наші хлопці вже ніколи не брали до рук зброї, - емоційно поділилася інформацією юрисконсульт та інспектор з кадрів Гайсинських ЕМ Валентина Олійник.

Дорогі наші колеги-воїни в інших структурних одиницях Товариства, всі чоловіки-енергетики, кому або зараз, або колись доводилося виконувати місію захисників. Ми пам’ятаємо про всіх! Низький уклін вам, величезна наша шана і подяка! Всім міцного здоров’я та миру!

Фотосвітлини з власних архівів воїнів-енергетиків та архіву Товариства.

Поділитись: