Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Тренування заради безпеки_0

Тренування заради безпеки

01 квітня 2016

На території ПС-35-110 кВ «Південна» відбулися спільні протипожежні тренування персоналу СПС Товариства з 4 Державною пожежно-рятувальною частиною ГУ ДСНС у Вінницькій області. Мета даних тренувань - відпрацювання навичок  з допуску пожежно-рятувальних підрозділів до місця гасіння пожежі  на території підстанції  та дій з ліквідації осередку пожежі.

Про це повідомив провідний інженер з пожежної безпеки управління Товариства Віктор Федосєєв. За його словами, згідно тематики тренування черговий електромонтер ПС виявив загоряння мастила біля трансформатора і оперативно доповів про це черговому диспетчеру ЦДС.

- Черговий диспетчер ЦДС у свою чергу повідомив про пожежу Державній службі  з надзвичайних ситуацій. Черговим електромонтером ПС  було проведено перемикання електрообладнання та його вимкнення. Слідом  прибув і  підрозділ 4 ПДПЧ .   Вогнеборцям видали допуск на проведення гасіння пожежі та  провели інструктаж  з електробезпеки. Після інструктажу та ознайомлення зі схемою розташування обладнання на ПС,  згідно картки пожежогасіння, караулом пожежно-рятувальної частини було проведено  заземлення пожежної техніки та бойове розгортання від пожежного автомобіля.  Подано піногенератор на гасіння пожежі і водяні стволи на охолодження  сусіднього трансформатора. Все відпрацювали чітко, по схемі, як і належить в таких ситуаціях, - розповів Віктор Федосєєв.

Також провідний інженер з пожежної безпеки управління Товариства додав, що вінцем  тренування стали підсумки щодо дій персоналу Товариства та ДСНС. Наголос поставили  на виявлених помилках та заходах з  їх недопущення.

Поділитись: