Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Увага! _0

Увага!

17 серпня 2021
Внаслідок спекотних серпневих днів у Вінниці та області настав пожежнонебезпечний період.
З метою запобігання виникненню пожеж, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, а також на виконання протокольного рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Протоколі № 32 від 28.07.2021), АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» звертається до усіх жителів Вінниччини і, безпосередньо, до керівників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників промислових підприємств, селянських, фермерських господарств та установ з проханням повсякчас проводити роз’яснювальну роботу з населенням, підлеглими працівниками про недопустимість спалювання сухої рослинності (стерні, соломи, сухої трави, тощо), розведення багать в лісових масивах, просіках і в охоронних зонах електромереж.
Кожен має пам’ятати, що ВІДКРИТИЙ ВОГОНЬ на полях, через які проходять високовольтні лінії, спричиняє замикання і ПРИЗВОДИТЬ ДО РУЙНІВНИХ НАСЛІДКІВ!
Під дією неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі може перегрітися й обірватися і це – пряма небезпека ураження електричним струмом для тих, хто знаходиться під ним. Небезпечними є і низові пожежі, оскільки від сухої трави можуть загорітися дерева, а їх падіння на лінії електропередач - спричинити аварійну ситуацію.
Нагадуємо, що згідно «Правил охорони електричних мереж» охоронні зони для ліній електропередач (ЛЕП) напругою 150 кВ становлять 25 метрів, для ліній напругою 110 кВ – 20 метрів, для ліній напругою 35 кВ – 15 метрів по обидві сторони лінії від крайніх проводів.
В охоронній зоні електромереж забороняється:
- скиртувати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;
- розміщувати звалища різних горючих і хімічно небезпечних відходів;
- розводити вогонь, спалювати солому, очерет, суху траву, хмиз;
- розміщувати автозаправні станції та склади пального;
- проводити будівництво, капітальний ремонт та знесення будівель;
- проводити насадження і вирубування (без відома енергопостачальної організації) дерев, кущів, розміщувати польові стани, будувати загони для худоби тощо;
- проїзд машин та механізмів, які мають висоту від поверхні землі більше 4,5 метрів;
- кидати на опори дроти і наближати до них сторонні предмети, а також підійматись на опори;
- будувати греблі, влаштувати водоймища, які при розливі можуть порушити закріплення опор в ґрунті.
Шановні вінничани, будьте обачними! Не допускайте недбалості, яка може призвести до шкоди і біди! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!
При виникненні загрози пожежі в охоронній зоні електромереж негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію компанії - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України) або на 101.
Поділитись: