Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Вартість за підключення до потужностей встановлює НКРЕКП, а не обленерго_0

Вартість за підключення до потужностей встановлює НКРЕКП, а не обленерго

13 листопада 2019

 

 

 

 

 

 

 

Протягом тижня на особистих сторінках окремих осіб у ФБ,а саме Igor Gumennyy зараз тут і, як наслідок, на шпальтах багатьох електронних та друкованих засобів інформації, розповсюджуються безпідставні звинувачення на адресу енергетиків Вінниччини в тому, що, вони, мовляв, не сприяють «доступу потенційних інвесторів до енергетичної інфраструктури». Журналістами Vinnitsa.info, зокрема, сформульовано, що ніби енергетики «створюють проблему з наданням дозволу на приєднання потужностей» для австрійської компанії, що взялася за будівництво заводу «Head» у Вінниці, а також «шокували інвесторів вартістю підключення до потужностей у 1. 6 млн.євро» (Читати повністю). Журналісти Інтернетпорталу Vежа, газети «Місто», а також інших видань розголосили «про вимогу “Вінницяобленерго” до майбутнього підприємства з виготовлення спортивного інвентарю» (Читати повністю; інші видання).

Вкотре наголошуємо, що АТ «Вінницяобленерго» ніяких вимог до інвесторів та забудовників майбутнього заводу «Head» у Вінниці не висувало. Більш того, обленерго не отримувало від них жодних офіційних звернень і замовлень.
Щодо вартості за підключення до потужностей, то вона встановлена і регулюється на законодавчому рівні, а не обленерго. Існує затверджена Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ставка за нестандартне приєднання до електромереж. Детальна інформація про це розміщена на офіційному сайті НКРЕКП за посиланням, а також на сайті АТ «Віницяобленерго» за посиланням.
Скориставшись тією інформацією можна підрахувати скільки коштує приєднання до електроустановок у будь-якому районі Вінницької області. Напевно, саме так і зробили проектувальники і генпідрядники в будівництві заводу компанії «Head» у Вінниці, якими є компанія UBC Group, що належить Igor Gumennyy.

Зауважуємо, що ставки плати за нестандартне приєднання на 2019 рік затверджені постановою НКРЕКП від 28.12.2018 № 2069 (перейти до постанови) та набрали чинності з 22.01.2019 року. Так, у кожному районі нашої області - вона різна.
Згідно вказаної постанови, вартість приєднання 1кВт потужності по класу напруги 10кВ (місто, ІІІ-я категорія надійності) складає 3310 грн з ПДВ.

Підкреслюємо, не АТ «Вінницяобленерго» визначило дану вартість на нестандартне приєднання! Усі питання щодо приєднання регулюються на законодавчому рівні, а саме НКРЕКП.

Енергетики області готові співпрацювати з будь-яким інвестором, у тому числі й з австрійською компанією «Head».
В разі надходження від майбутніх забудовників заводу «Head» у Вінниці заяви на приєднання до електричних мереж, АТ «Вінницяобленерго» готове надати технічні умови згідно чинного законодавства.

Поділитись: