Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відбулась церемонія нагородження «Народний Герой України» _0

Відбулась церемонія нагородження «Народний Герой України»

18 серпня 2017

Сьогодні у Вінниці, у приміщенні обласної філармонії «Плеяда», відбулось  урочисте нагородження бійців та лікарів АТО  недержавним орденом «Народний Герой України». Свідками цієї  події стали  генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук та прес-група Товариства. В залі зібралося чимало воїнів, які приїхали прямо з фронту, зі Сходу України, де нині вже четвертий рік поспіль триває неоголошена війна, або як ми вже звикли говорити - антитерористична операція (АТО). 

У ході XXIV церемонії нагородження «Народний Герой України» було відзначено 15 бійців та лікарів,  в тому числі – 2 вінничан.Це  командир першої групи спецназу, яка звільняла Донецький аеропорт у 2014 році, полковник головного управління розвідки Міноборони України Максим Шаповал,посмертно, та лікар 93-ої бригади Тетяна Новікова, або як її з любов’ю називали врятовані нею ж воїни - «лікар Ксю». Нагороди вручали  батько загиблого на Майдані Героя Небесної Сотні Тараса Голоднюка- Володимир Голоднюк та волонтерка Альона Шевцова.

За словами організатора церемонії нагородження «Народний Герой України»  у місті Вінниці, а саме керівника громадської організації «Мистецька сотня «Гайдамаки» Олександра Попова, захід відбувся за підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Значну  допомогу у проведенні його надали також депутати обласної Ради із міжфракційного депутатського об’єднання «За майбутнє Вінниччини» на чолі з Андрієм Поліщуком. До його складу  входять, зокрема, Андрій Ковальов, Олександр Крученюк, Дмитро Чаленко, Тарас Кобець, Ігор Хміль, Сергій Кривешко, Олег Легеза, Людмила Станіславенко.

Андрій Поліщук та його колега по депутатській роботі Тарас Кобець вже після завершення церемонії нагородження Героїв щиро подякували організаторам за проведення такого заходу  у Вінниці.

- Ми мали за велику честь долучитися до нього. Готові і надалі допомагати нашим воїнам заради перемоги, заради миру, - наголосив наприкінці заходу Тарас Кобець.

Додамо, церемонія нагородження «Народний Герой України» відбувається один раз на 2 місяці. Подання на це звання може зробити будь-який громадянин. Цього разу було подано  близько 2,5 тисяч заявок.  Першим таким орденом свого часу  нагороджено Народ України. Кожна нагорода є номерною, виготовлена зі срібла, яке передають організаторам небайдужі громадяни.

Поділитись: